Winterse couscoussalade

Winterse couscoussalade

Dit koude weer vraagt om verwarmende gerechten. Deze couscoussalade past perfect bij dit jaargetijde en is daarbij ook nog eens hartstikke gezond.

TIPS VOORAF

Ik heb de biet, bospenen en pastinaak brunoise gesneden. Dit ziet er niet alleen mooi uit maar zorgt ook voor een prettig mondgevoel. Brunoise snijden is niets anders dan kleine blokjes van gelijke grootte snijden. Dit doe je door de groente eerst in plakken te snijden, doe dit niet te dun want het moeten wel blokjes worden. Vervolgens leg je de plakken op de brede kant en snijd je ze in reepjes. Hierna snijd je de reepjes in blokjes. Met betrekking tot de sumak: dit is een kruid uit het Midden-Oosten en is te verkrijgen in de grotere supermarkten, bij de Turkse winkel, Marqt en meestal ook op de markt.

COMBINATIES

  • lekker bij een stukje kip of lamsburger
  • ook goed te combineren met een vegetarisch product zoals de tahin-honingdip met falafelballetjes (klik hier)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • bospenen en pastinaak: bospeen & pastinaakpuree met krokante topping (klik hier)
  • bospenen: pompoensoep met aziatische twist (klik hier)
  • bieten, citroen en hüttenkäse: rode bietensalade (klik hier)
  • kaneelpoeder: dit ingrediënt is langer houdbaar en komt altijd weer van pas, bijvoorbeeld voor de banana pancakes (klik hier)
  • sumak: dit kruid is ook langer houdbaar en komt altijd weer van pas in een gerecht

Ingrediënten winterse couscoussalade

Bereidingswijze winterse couscoussalade

november 3, 2018
: 3 porties
: 25 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Een rijpe peer
  • 4 bospenen
  • Een pastinaak
  • Een gekookte biet
  • Een halve citroen
  • 120 gram couscous
  • 100 gram hüttenkäse
  • Grote hand pecannoten
  • ¾ tl kaneelpoeder
  • Een tl sumak
  • Twee el olijfolie
Directions
  • Step 1 Kook water voor de couscous en de wortels en pastinaak.
  • Step 2 Spoel ondertussen de wortels en pastinaak goed af en schil ze. Snijd elke peen in ongeveer 4 stukken en snijd de pastinaak in dezelfde grootte. Laat ze 10 minuten met wat peper en zout in het kokende water koken. Ga door met de volgende stappen.
  • Step 3 Schil de peer en snijd in blokjes, snijd ook de biet in blokjes. Vul een kommetje met heet water en doe hier de biet in om even op te warmen. Doe de peer alvast in een slakom.
  • Step 4 Giet de wortel en pastinaak af en laat even wat afkoelen. Ga door met de volgende stap.
  • Step 5 Maak de dressing door het sap van een halve citroen in een kommetje te mengen met de olijfolie en sumak en wat zout en peper naar smaak toe te voegen.
  • Step 6 Bereid nu de couscous volgens de bereidingswijze. Terwijl de couscous aan het wellen is, snijd je de pastinaak en wortels in blokjes. Doe ze in de slakom erbij en voeg ook de couscous toe. Giet de biet af en voeg toe in de slakom. Breek de pecannoten boven de kom in kleinere stukjes.
  • Step 7 Doe de kaneel erbij en hussel goed. Voeg dan ¾ van de hüttenkäse toe en roer nog eens goed. Strooi tenslotte de rest van de hüttenkäse over de salade.
  • Step 8 Enjoy!


Related Posts

Caesarsalade met een twist

Caesarsalade met een twist

Zoals op mijn blog te zien is, vind ik het leuk om bekende recepten in een nieuw jasje te steken. Het geven van een twist aan klassieke en al heerlijke gerechten kan, als het op de juiste manier gebeurt, een verrassend aspect geven.

Feestelijke coq au vin

Feestelijke coq au vin

Coq au vin is het ultieme gerecht tijdens de herst- en wintermaanden en een echte aanrader voor de feestdagen. Het gerecht zit vol warme smaken en hoe langer je het kan laten trekken hoe intenser de heerlijke smaken worden.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *