Zoete aardappelpuree met citroen-basilicumolie & feta

Zoete aardappelpuree met citroen-basilicumolie & feta

Deze puree is een ware sensatie. Zoete aardappel kan, zoals de naam al zegt, vrij zoet zijn. De feta en citroen-basilicumolie zorgen voor meer balans. En de tuinerwtjes geven een lekkere bite.

COMBINATIES

Dit gerecht is lekker met een simpele salade en een stuk vlees, vis, gevogelte of iets vegetarisch.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • citroen, basilicum, diepvries tuinerwtjes: gebruik voor een salade, bijvoorbeeld de notenrijstsalade met citroendressing (klik hier)
  • feta: gebruik dit product voor een salade (zie mijn Salades)
  • diepvries tuinerwtjes: dit is gemakkelijk te bewaren in de vriezer om een andere keer weer in te zetten
  • venkelzaadjes: dit kruid is langer houdbaar

Ingrediënten zoete aardappel feta puree citroen basilicum olie

Bereidingswijze Zoete Aardappelpuree met citroen-basilicum & feta

september 2, 2020
: 2 pers
: 15 min
: 35 min
: 40 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Twee zoete aardappelen
  • Een el citroensap
  • 3 gram basilicumblaadjes
  • Twee tl venkelzaadjes
  • 100 gr feta
  • 50 gr diepvries tuinerwtjes
  • 3½ el goede kwaliteit olijfolie
  • Een el olijfolie voor bakken
  • Snuf chilivlokken/poeder
  • Zout & peper
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de zoete aardappelen door de helft. Hussel in een schaal met de olijfolie voor bakken en wat zout en peper. Leg de zoete aardappelen met hun schil naar boven op een met bakpapier bekleedde ovenplaat gedurende 35 minuten.
  • Step 2 Maal de venkelzaadjes fijn met bijvoorbeeld een vijzel. Brokkel de feta fijn en meng met de venkelzaadjes, de chili, wat peper en zout en een halve el van de goede kwaliteit olijfolie. Zet opzij.
  • Step 3 Snijd de basilicum fijn. Meng met de resterende 3 el goede kwaliteit olijfolie en het citroensap. Voeg peper en zout toe en zet ook opzij.
  • Step 4 Als je diepvries tuinerwtjes gebruikt, ontdooi ze dan nu door ze in heet water te leggen en hierna uit te lekken.
  • Step 5 Zodra de zoete aardappelen klaar zijn, kun je heel makkelijk het vruchtvlees met een lepel eruit halen. Pas op want het is heet. Je kunt de aardappelen natuurlijk eerst ook nog even laten afkoelen. Doe het vruchtvlees in een kom en pureer. Roer vervolgens de tuinerwtjes erdoorheen en wat peper en zout.
  • Step 6 Verdeel de puree over een schaal, verdeel de citroen-basilicumolie eroverheen en vervolgens de feta. Een deel van de feta kun je ook naast de puree serveren zodat iedereen dit zelf er nog overheen kan strooien
  • Step 7 Enjoy!


Related Posts

Geroosterde Aubergine Bulgur

Geroosterde Aubergine Bulgur

Deze smaakvolle bulgur met aubergine moet je zeker een keer proberen. Doordat de bulgur in de saus wordt gegaard, neemt het de smaak van de saus goed op. De aubergine wordt heerlijk zacht door het roosteren in de oven en de citroen yoghurt saus zorgt […]

Caesarsalade met een twist

Caesarsalade met een twist

Zoals op mijn blog te zien is, vind ik het leuk om bekende recepten in een nieuw jasje te steken. Het geven van een twist aan klassieke en al heerlijke gerechten kan, als het op de juiste manier gebeurt, een verrassend aspect geven.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *