Krokante tortilla’s met pulled chicken en mangosalsa

Krokante tortilla’s met pulled chicken en mangosalsa

Dit gerecht is een feestje op je bord! De verschillende kleuren spatten ervan af. Maar het allerbelangrijkste is dat deze feestelijke tortilla’s om te smullen zijn. Door een net wat andere bereidingswijze van de tortilla’s worden ze lekker knapperig en dat past perfect bij de malse pulled chicken. En laat je niet afschrikken door het fancy woord pulled chicken, want het is écht heel simpel.

TIPS VOORAF

  • rode peper: als je echt van pittig houdt, zou je meer van de rode peper kunnen gebruiken in de salsa

COMBINATIES

  • dit is een volledige avondmaaltijd

Ingrediënten tortilla's pulled chicken

Bereidingswijze krokante tortilla's met pulled chicken & mangosalsa

juli 21, 2019
: 2 personen
: 15 min
: 20 min
: 35 min

By:

Ingredients
  • 5 tortilla's
  • Een kipfilet
  • Een rijpe mango
  • 2 trostomaten
  • Halve rode peper
  • Halve rode ui
  • Rasp en sap van een limoen
  • 200 gr zwarte bonen
  • 9 radijsjes
  • Een avocado
  • 3 eetlepels Mexicaanse tacokruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
Directions
  • Step 1 Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een pan, voeg wat zout toe. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kipfilet in het kokende water en laat gedurende 15 á 20 minuten koken op middelhoog vuur. Ga ondertussen door met de andere stappen.
  • Step 2 Schil de mango, verwijder het hart (harde stuk) en snijd in blokjes. Was de tomaten en snijd in blokjes. Was de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Snijd de rode ui in kleine blokjes. Spoel de limoen af en rasp de schil boven een grotere kom en pers vervolgens het sap uit boven de kom. Voeg de mango, tomaat, ui en rode peper toe en roer goed door elkaar. Voeg eventueel wat zout toe aan de salsa.
  • Step 3 Spoel de zwarte bonen goed af en doe in een kommetje. Was de radijs en snijdt in dunne schijfjes. Hussel de radijs door de bonen.
  • Step 4 Waarschijnlijk is de kip nu ongeveer klaar. Zo ja, haal de kip uit het hete water met bijv. een vork en doe in een grote kom.
  • Step 5 Snijd de avocado in blokjes.
  • Step 6 Bestrijk de tortilla’s met olie en leg gedurende 6 á 8 minuten in de oven. Het is goed om ze halverwege even om te draaien. Sommige tortilla’s zullen wellicht wat opbollen, dat is geen probleem, let er alleen op dat ze niet aanbranden.
  • Step 7 Meng de Mexicaanse tacokruiden met de olijfolie. Pak vervolgens 2 vorken. Steek één hiervan in de kipfilet en rasp met de andere vork het vlees los zodat een soort draden ontstaan. Voeg hierna de kruidenmix toe en roer de kip er goed doorheen.
  • Step 8 Leg de tortilla’s op een plank/bord, verdeel ¾ van de mangosalsa en zwarte bonen met radijs erover. Verdeel de pulled chicken over de tortilla’s en vervolgens ¾ van de avocado. Doe de rest van de salsa, avocado en zwarte bonen radijsmix in een kommetje, hussel door elkaar en serveer naast de tortilla’s.


Related Posts

Taart van Menken vanille vla

Taart van Menken vanille vla

De vierde generatie Menken is begonnen met het zuivelmerk nieuw leven in te blazen. Sinds kort staan drie van hun favoriete producten in de schappen: volle melk, karnemelk en vla.

Zomerse krokante flatbread met gekarameliseerde ui

Zomerse krokante flatbread met gekarameliseerde ui

Dit recept is heel makkelijk en o zo heerlijk om tijdens de zomer te maken. I know, gekarameliseerde ui klinkt als next level koken maar geloof mij als ik zeg dat dit echt niet lastig is!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *