Zomerse krokante flatbread met gekarameliseerde ui

Zomerse krokante flatbread met gekarameliseerde ui

Dit recept is heel makkelijk en o zo heerlijk om tijdens de zomer te maken. I know, gekarameliseerde ui klinkt als next level koken maar geloof mij als ik zeg dat dit echt niet lastig is! Samen met de salade zijn deze flatbread pizza’s een volwaardige avondmaaltijd, lekker fris door de perzik en pittig-zoet door de in honing en chilipeper gekarameliseerde ui.

TIPS VOORAF

  • rode ui: bij het halveren van de rode ui is het handig om de onderkant van de ui naar je toe te leggen en vervolgens door de lengte te halveren. Je zult hierna heel makkelijk kleine ringetjes kunnen snijden.
  • witte wijn azijn: laat je verrassen door eens verse kruidentakjes in je fles witte wijn azijn te doen. Probeer bijvoorbeeld dragontakjes, dit kruid geeft een lekkere frisse en wat pittigere smaak aan de azijn.
  • parmaham: als je nog parmaham over hebt, kun je dit in de salade erbij doen.

COMBINATIES

  • de pizza’s en salade zijn een volwaardig hoofdgerecht

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • Hüttenkäse, komkommer, rode ui, sla, gemengde noten, mosterd, witte wijn azijn, olijfolie: gebruik een andere avond voor de Salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)
  • feta, komkommer, rode ui, gemengde noten, honing, olijfolie: gebruik een andere avond voor de Waterkerssalade (klik hier), je zou de waterkers eventueel kunnen vervangen door de mesclun sla

Ingrediënten zomerse flatbread pizza

Bereidingswijze krokante flatbread met gekarameliseerde ui

juni 16, 2019
: 2 personen
: 20 min
: 10 min
: 30 min

By:

Ingredients
  • 2 stuks plain Naanbrood
  • 75 gram parmaham
  • 2 rijpe perziken
  • Halve rode ui (zie voor snijwijze Tips vooraf hierboven)
  • Halve komkommer
  • 2 grote handen en een kleiner handje mesclun sla
  • 75 gram Hüttenkäse + 25 gram Hüttenkäse voor de salade
  • 75 gram feta
  • 2 el honing
  • Halve tl chilipoeder
  • Bak- en braadolijfolie
  • Hand gemengde noten
  • Saladedressing: 1½ el goede kwaliteit olijfolie, een el witte wijn azijn, een tl dijonmosterd
  • geen ingrediënt, wel benodigd: bakpapier
Directions
  • Step 1 Zet alvast de grillfunctie van de oven aan.
  • Step 2 Was de perziken goed en snijd in plakjes. Doe een kwart van de plakjes in een slakom, leg de rest opzij voor de pizza’s.
  • Step 3 Leg de platte kant van de rode ui op de snijplank en met de onderkant van de ui naar je toe. Snijd de ui in de lengte in vier stukken. Snijd de ui vervolgens horizontaal dicht op elkaar in plakjes. Hierdoor ontstaan kleine ringetjes als je de plakjes vervolgens losmaakt.
  • Step 4 Doe de bak- en braadolijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de rode ui. De rode ui moet zachter worden, dit zal circa 3 tot 5 minuten duren. Ga ondertussen door met de volgende stap terwijl je de ui goed in de gaten houdt.
  • Step 5 Doe de Hüttenkäse in een kommetje en verkruimel de feta erboven. Hussel de kazen door elkaar.
  • Step 6 Doe nu de honing met chilipoeder bij de ui in de pan en roer door elkaar. De honing moet smelten en zo veel mogelijk tegen net aan plakkerig krokant worden. Blijf erbij en let goed op dat het geheel niet gaat aanbranden. Het zal ongeveer 4 à 5 minuten duren. Doe vervolgens de ui met de resterende gesmolten honing in een bakje.
  • Step 7 Besprenkel het Naanbrood met wat water, leg op een met bakpapier beklede ovenrooster. Verdeel het kaasmengsel over het brood, strooi vervolgens de ui eroverheen, verdeel dan de perzik over het brood en scheur tenslotte de parmaham in stukjes en verdeel over het Naanbrood. Doe nu wat olijfolie in het kommetje waar de ui inzat en bestrijk de perzik er mee.
  • Step 8 Doe de pizza’s gedurende 6 à 8 minuten onder de grill in de oven. Blijf goed in de gaten houden terwijl je de sla gaat maken. Ze zijn klaar als de bodem krokant is. Pas op dat de ham niet aanbrandt.
  • Step 9 Doe 2 grote handen sla bij de perziken in de slakom, spoel de halve komkommer goed af en snijd in grove stukken. Maak de dressing voor de salade. Doe de komkommer, dressing, gemengde noten en Hüttenkäse (en eventueel resterende parmaham) in de slakom erbij en hussel goed.
  • Step 10 Haal de flatbreads uit de oven en verdeel het kleinere handje sla eroverheen. Het enige wat je nu nog moet doen, is de zomerse pizza’s en salade serveren. Enjoy!

 


Related Posts

Taart van Menken vanille vla

Taart van Menken vanille vla

De vierde generatie Menken is begonnen met het zuivelmerk nieuw leven in te blazen. Sinds kort staan drie van hun favoriete producten in de schappen: volle melk, karnemelk en vla.

Pruimentaart

Pruimentaart

Deze taart heb ik meerdere keren moeten maken om te perfectioneren. Van niet of wel met vanille naar vrij zuur tot de goede balans en van galette naar uiteindelijk taartdeeg. Waar je jezelf maar druk mee kan houden 😉



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *