Waterkerssalade

Waterkerssalade

Waterkers heeft een pittige en frisse smaak, bovendien bevat het veel gezonde voedingsstoffen zoals vitamine C en calcium. Het is een verfrissende afwisseling op de algemeen bekende soorten sla.

TIPS VOORAF

Was de waterkers goed. Zelf halveer ik altijd de waterkers omdat ik dit prettiger vind. Met betrekking tot de pitten, noten en eventuele zaden: ik gebruik wat ik toevallig in de keuken heb staan. Tot nu toe is alles een lekkere combinatie geweest, zoals: pijnboompitten, sesamzaadjes, walnoten, amandelen of pistachenoten. Sommigen vinden balsamicoazijn al snel overweldigend worden. Begin daarom bij het maken van de dressing met 1 eetlepel, proef vervolgens van de dressing en voeg eventueel nog een halve eetlepel toe. Saladekaas (AH, Deen, Dirk) is een feta-achtige kaas, feta kan ook voor deze salade.

COMBINATIES

  • heerlijk als avondmaaltijd met de zoete aardappelstamppot (klik hier) en lamsworstjes met yoghurt-muntdip (klik hier)
  • lekker met de zalm in soja-gember-ketjapmarinade (klik hier)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • rode ui, komkommer en pitten: salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)
  • rode ui, komkommer, saladekaas en pitten: bulgursalade (klik hier)
  • rode ui, paprika: chili con carne (klik hier)
  • rode ui, komkommer, pitten en balsamicoazijn: tuinbonen chorizo salade (klik hier)
  • de pitten, noten en zaden zijn altijd te gebruiken voor andere salades, los als tussendoortje maar ook als ontbijt in je yoghurt/kwark
  • honing: tahin-honing dip (klik hier), bulgursalade met halloumi (klik hier), in thee, yoghurt, kwark of als smeersel op je cracker

ingredienten waterkers salade

Bereidingswijze Waterkerssalade

april 17, 2018
: 3 porties
: 15 min
: 15 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 75 gram waterkers (biologische waterkers is o.a. te vinden bij de Albert Heijn)
  • Een avocado
  • Een tomaat
  • Halve komkommer
  • Halve rode paprika
  • Halve rode ui
  • 100 gram witte saladekaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 à 1½ eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • hand pitten, noten en eventueel zaden
  • peper en zout
Directions
  • Step 1 Was de waterkers en laat uitlekken. Halveer eventueel.
  • Step 2 Snijd de tomaat, komkommer, rode ui en avocado in blokjes.
  • Step 3 Rooster de pitten, noten en eventueel zaden in een pan.
  • Step 4 Maak de dressing door de olijfolie, balsamico en honing te mengen in een kommetje. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Step 5 Doe alle ingrediënten -behalve de saladekaas- in een kom en hussel door elkaar. Verkruimel als laatste de saladekaas over de salade.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *