Bulgursalade met halloumi

Bulgursalade met halloumi

Tot voor kort wist ik niet van het bestaan van halloumi af totdat ik deze kaas echt moest proeven van een vriendin. Het is zo lekker dat ik er wel een recept bij moest bedenken.

TIPS VOORAF

Ik gebruik de grillpan voor het grillen van de halloumi maar een koekenpan kan ook. Voor beide opties geldt: doe wat olijfolie in de pan en bak de plakjes totdat ze krokant zijn. Voor wat extra smaak van de bulgur kun je een klein stukje van een groentebouillonblokje aan het water toevoegen. Komijnzaad heeft een vrij uitgesproken smaak, doe hiervan dus niet meteen te veel van in de dressing. Proef de dressing nadat je alle ingrediënten erin hebt gedaan en beoordeel daarna of je er nog wat meer komijn bij wilt doen.

COMBINATIES

  • kip, de gemarineerde kipkluifjes van Kemper Mais-scharrelkip (Marqt) zijn een aanrader
  • lamsworstjes met yoghurt-muntdip (klik hier)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • citroen: als schijfjes in (heet) water of in folie bewaren in de ijskast (ongeveer maximaal 2 dagen) en de volgende keer gebruiken voor een saladedressing, zoals de notenrijstsalade (klik hier, ga voor andere opties naar mijn salades) of zie verder hieronder
  • gemalen komijnzaad, tahin, honing, bulgur en zonnebloempitten: dit zijn producten die lang houdbaar zijn en altijd van pas komen in de keuken. Gebruik de tahin en honing in combinatie met de citroen bijvoorbeeld voor de tahin-honingdip met falafelballetjes (klik hier), gebruik de bulgur en komijnzaad in combinatie met de citroen voor de bulgursalade (klik hier), de zonnebloempitten zijn te gebruiken voor een salade zoals de waterkerssalade (klik hier).

ingrediënten bulgur halloumi salade

Bereidingswijze bulgursalade met halloumi

april 17, 2018
: 3 porties
: 15 min
: 15 min
: 30 min
: Gemiddeld

By:

Ingredients
  • 160 gram bulgur
  • 100 gram spinazie
  • 110 gram halloumi
  • Een avocado
  • Een tomaat
  • Halve citroen
  • Hand zonnebloempitten
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Een eetlepel tahin
  • Een theelepel honing
  • Gemalen komijnzaad
  • Peper
  • Zout
Directions
  • Step 1 Kook de bulgur volgens de aanwijzing.
  • Step 2 Snijd de avocado en tomaat in blokjes.
  • Step 3 Halveer de spinazie.
  • Step 4 Snijd de halloumi in dunne plakken.
  • Step 5 Doe wat olijfolie in een (grill)pan en grill/bak de halloumi. Zorg dat de buitenkant van de halloumi krokant wordt.
  • Step 6 Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder olijfolie.
  • Step 7 Maak de dressing door het sap van de halve citroen, de olijfolie, tahin en honing door elkaar te roeren in een kommetje. Voeg een snuf komijnzaad toe en naar smaak zout en peper.
  • Step 8 Snijd de gegrilde halloumi in kleinere stukjes.
  • Step 9 Doe alle ingrediënten in een schaal en hussel goed door elkaar.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *