About

Over Celines Food More

 

Concept Céline’s Food & More

Mijn blog Céline’s Food & More is gericht op recepten met voornamelijk gezonde ingrediënten die door iedereen gemaakt kunnen worden. Daarbij geef ik tips over welke gerechten bij elkaar passen en welke gerechten je de volgende keer met de overgebleven ingrediënten kan maken. Ook staan bij al mijn recepten foto’s van de ingrediënten en het uiteindelijke gerecht, zo is duidelijk te zien wat er in een gerecht gaat. Want als ik één ding vervelend vind is het dat je allerlei ingrediënten moet kopen, vervolgens met een overschot blijft zitten én ook nog eens denkt “tsja het gerecht zag er toch echt véél mooier uit op het plaatje”.

Mijn filosofie is: gezond eten is lekker, helpt je fit te voelen en kan door iedereen bereid worden. Minder gezond eten moet ook ter afwisseling kunnen, je zal dan ook beide op mijn blog terugvinden.  Het gaat om de juiste balans vinden voor jezelf om lekker in je vel te zitten.

Op mijn blog zijn daarnaast tips te vinden voor restaurants en andere mooie plekken waar ik door de jaren heen ben geweest in binnen- en buitenland.

 

Mijn culinaire reis

Een tijd geleden kreeg ik een burn-out. Ik had een rechtenopleiding gevolgd en was destijds advocaat bij een groot advocatenkantoor. Toen kwam ik ineens thuis te zitten. Een moeilijke en enorm frustrerende periode. Ik was gewend om constant hard te werken en resultaten te behalen. Plotseling kon ik niks meer. Wie mij toen vertelde dat deze situatie mij ook mooie dingen zou brengen, verklaarde ik voor gek.

Maar nu durf ik voorzichtig te zeggen dat deze periode zeker ook een positieve uitwerking heeft gehad, zo heb ik mijn liefde voor koken ontdekt. Voorheen kookte ik nauwelijks zelf. Ik vond dat ik dit absoluut niet kon en te chaotisch hiervoor was. De gerechten thuis op tafel waren daarom alleen maar afkomstig van mijn vriend of afhaalgerechten. Tijdens mijn burn-out ben ik mij gaan verdiepen in eten. Eerlijk gezegd in eerste instantie alleen om gewoon maar iets omhanden te hebben. Al snel merkte ik dat koken therapeutisch werkt, het geeft rust. Je focus ligt enkel en alleen op de handelingen die je moet verrichten. Ik vond het leuk om te zien wat ik nu eigenlijk aan het eten was. Nog enthousiaster werd ik van het feit dat anderen het lekker vonden.

Ik ging me geleidelijk aan meer verdiepen in gevarieerd eten en gezonde ingrediënten. Ik begon zowaar zelf ingrediënten te combineren en uit te proberen. Zo kwam ik erachter dat bepaald eten mij fijner en fitter deed voelen. De volgende stap was dat ik steeds vaker voor vriendinnen en familie ging koken. Vriendinnen gingen mijn recepten gebruiken en uit hun vriendenkring werd er weer om mijn recepten gevraagd. Zo is het idee voor Céline’s Food & More ontstaan.

Met dit blog wil ik laten zien dat in iedereen een kok schuilt. Iedereen kan mooie, gezonde en bovenal heerlijke gerechten op tafel zetten. Dus enjoy en haal inspiratie uit mijn recepten!

 

Tips

Mijn culinaire reis is nooit afgelopen, tips voor nieuwe recepten, leuke restaurants en bestemmingen vind ik super leuk om te ontvangen. Als je deze hebt, mail mij dan vooral!

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 thoughts on “About”

  • Hi Celine, wat ontzettend leuk je blog. Ik ga je zeker volgen. Binnenkort gaan wij naar Bologna wat een echt culinaire stad in Italie is. Wie weet kan ik je daarna wat leuks en culinairs sturen. Heel veel plezier en succes met je blog. Liefs Wilma

    • Hi Wilma, bedankt voor je bericht en heel leuk om te horen dat je me gaat volgen! Ben nu al benieuwd naar de tips uit Bologna! Liefs Céline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *