Zalmburgers met een groene salade

Zalmburgers met een groene salade

Net weer even iets anders dan het welbekende broodje hamburger en een goede afwisseling op een vleesmaaltijd. Een plaatje om te zien maar nog veel belangrijker is dat dit gerecht heerlijk is door de combinatie van de smeuïge burger met de frisse saus van mierikswortel.

TIPS VOORAF

  • broodje: ik heb voor paprika groentebroodjes (AH) gekozen maar je kunt elk broodje naar keuze gebruiken
  • sla: zelf heb ik rucola slamelange gebruikt voor de salade en een klein beetje ervan op de burger, ik vind de pittige smaak namelijk goed passen bij de zalm, maar je kunt gewoon zelf de slasoort kiezen die je lekker vindt

COMBINATIES

  • dit is een geheel hoofdgerecht

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • feta, ui en eventueel tomaatjes: gebruik een andere keer voor de waterkerssalade (klik hier)
  • sla, citroen, bieslook, Griekse yoghurt: bewaar de citroen afgedekt in folie ongeveer maximaal 2 dagen in de ijskast, zet de ingrediënten een andere keer in voor de parelcouscoussalade met gegrilde pruim (klik hier), in plaats van de veldsla in dat recept gebruik je dan gewoon de overgebleven sla
  • yoghurt: eet in de ochtend met wat granola en fruit als ontbijt

Ingrediënten zalmburger

Bereidingswijze zalmburgers met een groene salade

april 28, 2019
: 2 personen
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Burgers
  • 2 groentebroodjes of andere broodjes
  • 200 gram zalm zonder vel
  • Halve tot een rode peper (afhankelijk van de gewenste pittigheid)
  • Halve ui
  • 23 gram paneermeel + nog een el extra
  • Een handje bieslook
  • Halve avocado
  • Wat sla die je voor de groene salade gebruikt
  • ---
  • Mierikswortelsaus
  • 2 tl mierikswortel
  • Halve citroen
  • 3 el (magere) Griekse yoghurt
  • 1½ el mayonaise
  • Zout en peper naar smaak
  • ---
  • Groene salade
  • 30 gr sla naar keuze
  • Halve avocado
  • Wat feta verkruimeld
  • 2 el goede kwaliteit olijfolie
  • 1 à 1½ el balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • ---
  • Geen ingrediënt, wel benodigd: keukenmachine
Directions
  • Step 1 Zet de oven aan om voor te verwarmen.
  • Step 2 We beginnen met de burgers. Snijd de zalm, ui en bieslook in grove stukken. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn. Doe de ingrediënten in de keukenmachine. Maal goed fijn. Roer hierna wat peper, zout en de 23 gram paneermeel erdoorheen. Verdeel het mengsel in 2 bollen op een plank. Verdeel een el paneermeel over de 2 bollen en druk de bollen mooi plat zodat een ronde burger ontstaat.
  • Step 3 Warm de broodjes volgens de gebruiksaanwijzingen in de oven op. Ga ondertussen door met de volgende stap en houd de tijd voor de broodjes goed in de gaten.
  • Step 4 Maak de mierikswortelsaus door het sap van de citroen, mierikswortel, Griekse yoghurt en mayonaise door elkaar te roeren in een kommetje. Snijd de bieslook fijn en roer door de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Step 5 Verhit olijfolie in een pan. Plaats de burgers met behulp van een platte spatel of iets dergelijks in de pan en bak gedurende 6-8 minuten op middelhoog vuur. Ga door met de volgende stappen, houd de burgers ondertussen goed in de gaten.
  • Step 6 Schil de avocado en snijd de helft in dunne plakjes.
  • Step 7 Snijd de andere helft van de avocado in blokjes, snijd de tomaat/tomaatjes en verkruimel de feta. Doe de sla voor de salade, de avocado, tomaat en feta in een schaal. Maak de de dressing door de olijfolie, balsamico azijn en honing te mengen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Hussel de dressing door de salade.
  • Step 8 Halveer de broodjes, besmeer de onderste helft met een laagje mierikswortelsaus. Leg er wat sla bovenop, plaats vervolgens de burgers erop. Verdeel de rest van de saus over de burgers. Verdeel de dunne avocadoplakjes over de burger en leg de bovenste helft erop.
  • Step 9 Je gerecht is klaar, geniet!



1 thought on “Zalmburgers met een groene salade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *