Tahin-honingdip met falafelballetjes

Tahin-honingdip met falafelballetjes

Deze smeuïge dip is heerlijk in combinatie met falafelballetjes.

TIPS VOORAF

Probeer de falafelballetjes van Maza eens (AH, Deen), mijn favoriet van dit merk is: Falafel Tamatin tomaat en paprika. Een aanrader als je van spicy houdt: Falafel Hot ‘n Spicy. Bak de falafel rondom in olie in een koekenpan gedurende ongeveer 5 tot 8 minuten krokant. Tahin is sesambrei en is in de supermarkt (Dirk, AH) of de Turkse winkel verkrijgbaar. Met betrekking tot de dip: als de dip naar jouw mening iets te dik is, roer er dan geleidelijk aan wat warm water doorheen totdat je tevreden bent. Als de dip te dun is, doe er dan juist met mate wat tahin bij. Let op: de dip dikt na bereiding nog wat in.

COMBINATIES

Gaat heel goed samen met een salade (zie mijn salades).

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • honing en tahin zijn langer houdbaar en dus vaker te gebruiken, denk aan de honing voor de waterkerssalade (klik hier) of als smeersel op een cracker
  • honing, tahin en citroen: bulgursalade met halloumi (klik hier)
  • citroen: bewaar in aluminiumfolie in de ijskast (ongeveer maximaal 2 dagen) en gebruik voor een andere saladedressing zoals notenrijstsalade (klik hier) of doe de rest als schijfjes in een waterkaraf of maak er thee van

Bereidingswijze tahin-honingdip

april 17, 2018
: 2 personen
: 10 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • falafelballetjes
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1theelepel honing
  • peper en zout
Directions
  • Step 1 Bak de falafelballetjes in een koekenpan.
  • Step 2 Pers het sap van een halve citroen uit boven een schaaltje.
  • Step 3 Doe de tahin en olijfolie erbij en roer de ingrediënten goed.
  • Step 4 Roer vervolgens de honing erdoorheen.
  • Step 5 Voeg naar smaak zout en peper toe.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *