Zoete aardappelstamppot

Zoete aardappelstamppot

Dit is weer eens iets anders dan aardappelstamppot. Deze gezonde zoete aardappelstamppot is niet alleen heerlijk smeuïg maar ook lekker pittig en knapperig door de rucola en tuinerwtjes.

TIPS VOORAF

Zorg dat je bij het afgieten van de zoete aardappelen een kommetje eronder hebt staan. Zo vang je gemakkelijk het benodigde kookvocht op. De kooktijd totdat de zoete aardappel gaar is, ligt aan de grootte van de blokjes die je snijdt. Bij wat kleinere blokjes is de kooktijd over het algemeen 15 à 20 minuten. Houd het in de gaten door af en toe zachtjes met een vork erin te prikken. Kom je er gemakkelijk doorheen met je vork? Dan is de zoete aardappel gaar. Gebruik voor de olijfolie een wat betere kwaliteit dan de olijfolie waarmee je bakt, dit geeft een betere smaak.

COMBINATIES

  • combineer dit gerecht als avondmaaltijd met de waterkerssalade (klik hier) en lamsworstjes met muntdip (klik hier)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • gebruik de rest van de bevroren tuinerwtjes voor de notenrijstsalade (klik hier)
  • overgebleven rucola: te gebruiken voor pasta groene pesto (binnenkort online)

ingrediënten zoete aardappel rucola tuinerwt

Bereidingswijze Zoete Aardappelstamppot

april 17, 2018
: 2 personen
: 10 min
: 20 min
: 30 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 25 gram rucola
  • 100 gram bevroren tuinerwtjes
  • 1 eetlepel kookvocht
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
Directions
  • Step 1 Breng water met wat zout aan de kook.
  • Step 2 Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes.
  • Step 3 Snijd de rucola in drieën.
  • Step 4 Doe de blokjes zoete aardappel in het kokende water en laat ongeveer 15 à 20 minuten koken.
  • Step 5 Kook de laatste 3 minuten de tuinerwtjes mee.
  • Step 6 Giet het water af en bewaar een kommetje met kookvocht.
  • Step 7 Pureer vervolgens de zoete aardappelen (de tuinerwtjes zullen heel blijven).
  • Step 8 Roer de olijfolie, kookvocht en rucola door de puree heen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *