Zalm in soja-ketjap-gembermarinade

Zalm in soja-ketjap-gembermarinade

Minstens één à twee keer in de week probeer ik vis te eten. Zalm bevat goede vetten en de marinade geeft een speciale twist. Dit is het lievelingsgerecht van mijn vriend in combinatie met de notenrijstsalade. Als ik graag wil dat hij thuis eet, hoef ik alleen maar te zeggen dat dit op tafel komt.

TIPS VOORAF

Nog een korte opmerking over de gembersiroop voor in de marinade. De kunst van koken is proeven. Neem om te beginnen een half theelepeltje gembersiroop in de marinade. Proef vervolgens hoe je de marinade vindt. Mag er van jou wat meer in? Voeg dan nog een half theelepeltje toe. Of vind je na dit halve lepeltje dat het wat te zoet gaat worden maar wil je nog wel wat extra pittigheid van de gember proeven? Doe dan wat extra gemberpoeder bij de marinade.

COMBINATIES

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • ketjap, sojasaus, gembersiroop en gemberpoeder zijn lang houdbaar en dus gemakkelijk in de toekomst te gebruiken voor een ander gerecht, maak er bijvoorbeeld een marinade voor kip van.

ingrediënten zalm soja ketjap gember marinade

Bereidingswijze zalm in soja-ketjap-gembermarinade

april 17, 2018
: 2 personen
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Ongeveer 300 gram zalm
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • snuf gemberpoeder
  • ½ tot 1 theelepeltje gembersiroop
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor.
  • Step 2 Snijd de zalm in twee stukken als het niet al twee stukken zijn.
  • Step 3 Meng de sojasaus, ketjap, gemberpoeder en gembersiroop in een kom.
  • Step 4 Wentel de zalm door de marinade en laat de vis ongeveer een kwartier in de marinade liggen.
  • Step 5 Doe vervolgens een eetlepel olijfolie in de ovenschaal. Haal de zalmstukken uit de marinade en wentel goed door de olijfolie. Laat de marinade staan. Plaats de ovenschaal in de oven. Laat de zalm volgens de aanwijzingen garen in de oven. Zelf doe ik de zalm altijd ongeveer 14 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. Ik houd er namelijk van als de zalm niet geheel doorgaard is, maar smaken verschillen!
  • Step 6 Zodra de zalm klaar is, leg je de stukken voorzichtig op de borden. Giet met een lepel de marinade over de stukken zalm. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de marinade in een schoteltje met een lepeltje op tafel te zetten.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *