Basisingrediënten en hoeveelheden

Basisingrediënten en hoeveelheden

Toen ik begon met koken kwam ik er al snel achter dat een goede voorbereiding ontzettend belangrijk is. Dit zorgt voor overzichtelijkheid tijdens de bereiding en komt niet alleen jouw ervaring met koken maar ook het resultaat van de gerechten ten goede. Hieronder zijn een aantal van mijn tips te vinden die handig zijn om door te nemen voordat je aan de slag gaat in de keuken.

  • Met betrekking tot de verwijzing naar een eetlepel of theelepel in mijn recepten: het gaat dan over een daadwerkelijke eetlepel of theelepel (zie de foto hierboven).
  • Olijfolie: voor dressings en dips gebruik ik altijd een goede kwaliteit olijfolie, omdat dit een gerecht echt omhoog haalt. Dit hoeft niet prijzig te zijn. Zo staat in mijn keuken vaak extra vierge olijfolie van ‘Iliada Kalamata’ (AH) of de green, fruity & peppery olijfolie van ‘GAEA’ (Hanos).
  • Salades: de salades zijn bedoeld als bijgerecht bij een avondmaaltijd, maar zijn natuurlijk ook als lunch te serveren.
  • Combinaties: bij mijn recepten heb ik verschillende opties opgesomd waarmee een gerecht te combineren is. Het idee is dat je één van de opgesomde gerechten erbij kan kan serveren. Maar je kunt natuurlijk gerust een ander gerecht naar jouw voorkeur erbij kiezen.
  • Bereidingstijd: per recept heb ik een bereidingstijd genoteerd, dit betekent niet dat als je bijvoorbeeld één van mijn salades gaat maken in combinatie met één van mijn hoofdgerechten je de bereidingstijden bij elkaar op moet tellen. Mijn recepten zijn namelijk zo bedacht dat je ze gemakkelijk tegelijkertijd kunt maken, en onthoud ook: oefening baart kunst. Geloof mij dat je steeds sneller zult worden in het koken zodra je dit vaker doet!
  • Proef: de kunst van koken is proeven. Vooral bij het maken van dressings en sauzen is het belangrijk om tussentijds te proeven en te beoordelen of je de smaak net iets zuurder, zoeter, zouter of pittiger wilt hebben.
  • Couscous, bulgur: bij deze ingrediënten voeg ik tijdens het wellen of koken vaak een heel klein stukje van een groentebouillonblokje toe aan het water. Dit geeft net wat meer smaak en de rest van het blokje bewaar ik in het folie voor een volgende keer. Als het blokje niet meer goed is (te zacht), gooi ik het weg.
  • En de laatste tip: word niet gefrustreerd als iets verkeerd gaat, dit kan iedereen gebeuren. Koken hoort leuk te zijn en ontspanning te geven. Enjoy en have fun!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *