Caesarsalade met een twist

Caesarsalade met een twist

Zoals op mijn blog te zien is, vind ik het leuk om bekende recepten in een nieuw jasje te steken. Het geven van een twist aan klassieke en al heerlijke gerechten kan, als het op de juiste manier gebeurt, een verrassend aspect geven. Dat verrassende aspect haal ik uit gerechten bij restaurants of uit andere culturen. Voor dit recept geldt precies hetzelfde. Bij een restaurant in Frankrijk werden groenten, zoals de artisjok, gedipt in een saus van ansjovis. Die combinatie is heerlijk. Een belangrijk component van de caesarsalade is de dressing met ansjovis. En zo wist ik dat ik de richting van deze salade op moest gaan. Een goede caesarsalade is altijd smullen maar met een krokant aspect erbij wordt het net even wat spannender. Dan moet er alleen nog een een wat zuurder smaakje bij om het gerecht wat frisser te maken. Citroen gaat weer heel goed samen met artisjok. En zo is dan deze caesarsalade met artisjok en krokante kipschnitzel ontstaan.

COMBINATIES

Dit is een compleet hoofdgerecht.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • citroen, artisjokharten, peterselie: binnenkort online
  • citroen, peterselie: gebruik een andere avond voor de tonijn speltsalade (klik hier)
  • krop sla, witte wijn azijn, Dijon mosterd: gebruik een andere avond voor de salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)

Caesarsalade met een twist

november 23, 2019
: 2 personen
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Halve krop sla
  • Twee tomaten
  • Een gekookt ei
  • 5 artisjokharten uit blik
  • Twee el citroensap
  • Een el bak- en braad olijfolie
  • Twee takjes peterselie
  • Twee biologische kipschnitzels
  • ---
  • Dressing
  • Een tl dijonmosterd
  • Een tl worchestersaus
  • Een el witte wijn azijn
  • 3 el goede kwaliteit olijfolie
  • Klein teentje knoflook
  • Een eidooier
  • 2 ansjovisfilets
  • Peper
  • Geen ingrediënt, wel benodigd: staafmixer
Directions
  • Step 1 Spoel de sla goed af, snijd in kleine grove stukken, laat goed uitlekken. Ga ondertussen door met de volgende stappen.
  • Step 2 Was de tomaten, snijd in kleinere stukjes en doe in een kom.
  • Step 3 Kook het ei en ga ondertussen door met de volgende stappen.
  • Step 4 Het is tijd om de dressing te maken. Snijd de ansjovis in grove stukken, snijd de knoflookteen heel fijn en zorg dat je de eidooier van een ei hebt. Doe deze ingrediënten, met de mosterd, witte wijn azijn en de worchestersaus in een diepe mengbeker of een diepere kom. Mix de ingrediënten met een staafmixer. Voeg vervolgens een el olijfolie geleidelijk toe, zorg dat het goed mengt en voeg vervolgens de volgende el olijfolie toe, herhaal dit nog een laatste keer. Zet de dressing opzij.
  • Step 5 Snijd de artisjokharten in drieën en snijd de peterselie fijn. Mix dit vervolgens in een kommetje met het citroensap, de bak- en braad olijfolie en wat peper en zout. Warm gedurende 5 minuten op in een pan.
  • Step 6 Bak hierna de kipschnitzels. En terwijl de kip aan het bakken is, doe je de sla, dressing en artisjokken in de kom met tomaten en hussel je het goed door.
  • Step 7 Als de schnitzels klaar zijn, snijd je ze in kleinere stukjes en hussel je ze door de salade. Pel hierna het ei, snijd in 6 partjes en verdeel over de salade. Als je van ansjovis houdt, kun je ook nog wat ansjovis verdelen over de salade.
  • Step 8 Enjoy!


Related Posts

Zoete aardappelpuree met citroen-basilicumolie & feta

Zoete aardappelpuree met citroen-basilicumolie & feta

Deze puree is een ware sensatie. Zoete aardappel kan, zoals de naam al zegt, vrij zoet zijn. De feta en citroen-basilicumolie zorgen voor meer balans. En de tuinerwtjes geven een lekkere bite.

Geroosterde Aubergine Bulgur

Geroosterde Aubergine Bulgur

Deze smaakvolle bulgur met aubergine moet je zeker een keer proberen. Doordat de bulgur in de saus wordt gegaard, neemt het de smaak van de saus goed op. De aubergine wordt heerlijk zacht door het roosteren in de oven en de citroen yoghurt saus zorgt […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *