Bospeen & pastinaak puree met krokante topping

Bospeen & pastinaak puree met krokante topping

Deze puree is ideaal als bijgerecht voor de herfst en winter. Dit gerecht is gezond door de bospeen en pastinaak, verrassend smeuïg en de krokante parmaham geeft een twist aan het geheel. Ben je vegetarisch? No worries, voeg dan de parmaham niet toe.

TIPS

Snijd de bospeen en pastinaak in blokjes van gelijke grootte zodat de groenten tegelijkertijd garen. Als je vegetarisch bent of om een andere reden de parmaham niet toevoegt en wel een krokante twist wil, gebruik dan eens wat met olie gebakken panko uit de pan. Wil je het gerecht mooi presenteren, schep de puree dan in een ronde kookring op je bord.

COMBINATIES

  • dit gerecht is een bijgerecht en gaat bijvoorbeeld goed samen met een stukje witvis maar kan vrijwel overal bij

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • bospeen, parmaham, sjalotten: gebruik een andere keer voor de bospeen & pompoensoep met aziatische twist (binnenkort online)

Ingrediënten bospeen & pastinaak puree

Bereidingswijze pastinaak-bospeen puree

oktober 1, 2018
: 2 porties
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 300 gram bospeen
  • 300 gram pastinaak
  • Twee sjalotten
  • Een vel parmaham
  • Twee el bak- en braadolijfolie
  • Zout en peper
  • Geen ingrediënten, maar wel handig: staafmixer en bakpapier
Directions
  • Step 1 Breng water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Step 2 Spoel ondertussen de bospeen en pastinaak af en maak ze verder schoon door de schil met een dunschiller eraf te schillen. Snijd de groenten in kleinere blokjes.
  • Step 3 Doe het kokende water in een wat ruimere diepe pan, voeg peper en zout toe en vervolgens de bospeen en pastinaak. Laat gedurende 20 minuten koken.
  • Step 4 Scheur een plak parmaham in wat grovere stukken, bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de parmaham hierop en zet voor 15 minuten in de oven. Let op: laat de parmaham na de 15 minuten buiten de oven iets afkoelen, het zal dan krokant worden.
  • Step 5 Snijd 2 sjalotten in kleine blokjes en fruit met twee eetlepels bak- en braadolijfolie in een pan.
  • Step 6 Prik met een vork in de groenten, als je er gemakkelijk doorheen prikt, zijn ze goed gekookt. Giet de groenten af maar zorg dat je wat kookvocht over houdt.
  • Step 7 Pureer de gekookte groenten met een staafmixer tot een glad geheel, roer hierna een halve eetlepel kookvocht en de olie met sjalotten uit de pan erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Voor een mooie opmaak: zie Tips hierboven. Verkruimel de krokante parmaham boven de puree. Pas op voor je vingers: de parmaham kan nog heet zijn.
  • Step 8 Geniet van dit herfstige receptje!


Related Posts

Feestelijke coq au vin

Feestelijke coq au vin

Coq au vin is het ultieme gerecht tijdens de herst- en wintermaanden en een echte aanrader voor de feestdagen. Het gerecht zit vol warme smaken en hoe langer je het kan laten trekken hoe intenser de heerlijke smaken worden.

Winterse couscoussalade

Winterse couscoussalade

Dit koude weer vraagt om verwarmende gerechten. Deze couscoussalade past perfect bij dit jaargetijde en is daarbij ook nog eens hartstikke gezond.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *