Buffelmozzarella salade

Buffelmozzarella salade

Een simpel te bereiden salade vol pure smaken. Dit gerecht heeft geen extra woorden nodig maar moet je gewoon een keer gemaakt én geproefd hebben.

TIPS

Je kunt de tuinbonen dubbel doppen, dit zorgt voor een frisse groene kleur. Dit doe je door aan het uiteinde met een mesje een kleine inkeping te maken in het velletje van de boon en vervolgens zachtjes de boon door de opening eruit te duwen. Dit neemt ongeveer zo’n 5 à 7 minuten in beslag.

COMBINATIES

  • eet met kip of vis (klik hier voor een visrecept)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • diepvriestuinbonen, citroen of peterselie: de diepvriestuinbonen zijn langer houdbaar, bewaar in de vriezer en gebruik samen met de citroen bijvoorbeeld voor de Notenrijstsalade met citroendressing (klik hier) of in combinatie met de peterselie voor de Tuinbonen chorizosalade (klik hier). Bij deze recepten wordt geen gebruik gemaakt van de diepvriesvariant, denk er dus aan om de tuinbonen te ontdooien.
  • peterselie, sjalotten, citroen, komkommer: bewaar de peterselie in een ietwat vochtig zakje in de ijskast en gebruik de producten een andere avond voor de Tonijn speltsalade (klik hier)
  • rucola: gebruik een andere avond voor de zoete aardappelstamppot (klik hier)

ingrediënten buffelmozzarella salade

Bereidingswijze Buffelmozzarella Salade

september 28, 2018
: 2 personen
: 20 min
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Volle hand rucola
  • Halve komkommer
  • Een avocado
  • Circa 8 cherrytomaatjes
  • Halve citroen
  • Een peterselietak
  • 2 sjalotten
  • 150 gram diepvriestuinbonen
  • 3 zongedroogde tomaten
  • Een bol buffelmozzarella
  • 2 eetlepels goede kwaliteit olijfolie
  • Zout en peper
Directions
  • Step 1 Leg de diepvriestuinbonen gedurende 1 minuut in kokend water. Als je ze hierna gaat dubbel doppen: spoel ze af met koud water en haal de boon uit het velletje (zie Tips vooraf voor de wijze).
  • Step 2 Spoel de komkommer goed af en snijd in stukken.
  • Step 3 Spoel de tomaatjes af en snijd in partjes.
  • Step 4 Snijd de avocado in blokjes.
  • Step 5 Snijd de sjalotjes en de peterselieblaadjes heel fijn.
  • Step 6 Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  • Step 7 Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Step 8 Snijd de rucola iets kleiner.
  • Step 9 Maak de dressing door het sap van de halve citroen en de olijfolie te mengen in een kommetje. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Step 10 Doe alle ingrediënten in de kom en hussel goed. De salade is klaar, tijd om te genieten van de pure smaken!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *