Rode bietensalade

Rode bietensalade

Rode bieten hebben een ietwat zoete smaak, zijn lekker sappig en hebben een prachtige donkerrode tint. De citroen maakt de salade fris en geeft nog meer kleur aan het gerecht. De sesamzaadjes en walnoten gaan perfect samen met de rode biet.

TIPS VOORAF

Om verwarring te voorkomen: de salade op de foto hierboven is voor 4 personen bereid. De bereidingswijze hieronder is aangepast naar 2 personen. Gekookte bieten zijn kant en klaar te kopen (AH, Deen, Dirk) of kun je zelf koken. Als je ervoor kiest om ze zelf te koken, zal de bereidingstijd wat langer zijn dan hieronder aangegeven. Was de citroen goed voordat je de schil gaat gebruiken, ga bij voorkeur voor een biologische citroen. Tenslotte: doe niet meteen te veel citroensap bij de hüttenkäse, proef eerst of je het hüttenkäse mengsel fris genoeg vindt, voeg dan eventueel nog wat sap toe.

COMBINATIES

  • Deze salade gaat zowel met vis, vlees, gevogelte als vega goed samen. Naast één van deze producten is het lekker om er de quinoa-rijstmix (binnenkort online) bij te serveren.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • citroen: bewaar in folie in de ijskast (ongeveer maximaal 2 dagen) en gebruik een volgende keer voor een salade, zoals de notenrijstsalade met citroendressing (klik hier), een dip zoals de tahin-honingdip (klik hier) of stop in (heet) water
  • sesamzaad, walnoten: deze ingrediënten zijn langer houdbaar en komen dus altijd wel weer van pas, bijvoorbeeld voor in een andere salade (zie mijn Salades)
  • veldsla, hüttenkase: gebruik de rest een andere avond voor de salade met mosterd-witte wijn azijndressing (klik hier)
  • balsamicoazijn: dit product is langer houdbaar en valt dus altijd wel weer voor een ander gerecht te gebruiken zoals de tuinbonen chorizo salade (klik hier)

ingrediënten rode bieten salade

Bereidingswijze rode bietensalade

mei 10, 2018
: 2 personen
: 15 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 500 gram gekookte rode bieten
  • 30 à 35 gram veldsla
  • Halve eetlepel sesamzaad
  • Een grote hand walnoten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram hüttenkäse
  • Scheut olijfolie (voor de hüttenkäse)
  • Scheutje citroensap en van dezelfde citroen 1 theelepel citroenrasp (voor de hüttenkäse)
  • Zout
  • Peper
Directions
  • Step 1 Doe de veldsla in een kom.
  • Step 2 Snijd de bieten in wat grovere stukken en doe bij de veldsla.
  • Step 3 Doe de balsamico en de eetlepel olijfolie in de kom erbij en hussel door elkaar. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Let wel op: in de hüttenkäse gaat ook wat peper en zout.
  • Step 4 Rooster de sesamzaadjes en walnoten in een pan. Houd goed in de gaten terwijl je verder gaat met de volgende stap.
  • Step 5 Doe de hüttenkäse, wat sap van de citroen, 1 theelepel rasp van de citroenschil en een scheutje olijfolie in een kommetje en roer door elkaar. Voeg wat zout en peper toe.
  • Step 6 Doe de sesamzaadjes en walnoten bij de bietjes en veldsla en hussel goed.
  • Step 7 Je kunt er nu voor kiezen om de rode bieten, veldsla en balsamico-olijfoliedressing in een schaal te doen. Dit ziet er nog mooier uit.
  • Step 8 Gooi vervolgens de hüttenkäse in hoopjes erop en rasp nog een klein beetje citroenschil over de salade voor de kleur.
  • Step 9 Enjoy!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *