Gezond Mango ijs

Gezond Mango ijs

Dit mango ijs is een hit onder mijn gasten. Het is gezond, smaakt heerlijk en heeft een smeuïge textuur. De vrolijke kleur past perfect bij een zonnige dag en doet het goed als afsluiting van een diner, daarbij is het in een handomdraai gemaakt. Een ijsmachine is niet eens nodig, dit ijs is gewoon met de keukenmachine te maken.

TIPS VOORAF

Een doosje met bevroren stukjes mango is bij de supermarkt te verkrijgen (bijvoorbeeld AH). Het overgebleven ijs is in de vriezer te bewaren. Let er wel op dat je het ijs iets moet laten ontdooien (5 à 10 minuten) nadat je het uit de vriezer hebt gehaald.

COMBINATIES

Eet als verfrissend tussendoortje of serveer als dessert. Helemaal leuk om als toetje te serveren met andere kleuren ijs zoals gezond bramenijs (klik hier) of, als je niet helemaal op de gezonde tour wilt gaan, met bijvoorbeeld een stuk taart.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • Banaan: bewaar afgedekt in de ijskast en gebruik het de volgende ochtend bij je ontbijt in de yoghurt/kwark, eet als tussendoortje of gebruik het voor het gezonde bramenijs (klik hier)

ingrediënten gezond mango ijs

Bereidingswijze gezond mango ijs

mei 7, 2018
: 2 personen
: 10 min
: Heel makkelijk

By:

Ingredients
  • 250 gram diepvries mangostukjes
  • Helft van een wat kleinere banaan
  • 2 eetlepels water
  • Geen ingrediënt maar wel vereist: keukenmachine
Directions
  • Step 1 Doe de diepvries mangostukjes, banaan en het water in de keukenmachine. Mix de ingrediënten totdat het één glad geheel is geworden. Het zal de textuur van romig ijs aannemen. En voilà, je ijs is alweer klaar om geserveerd te worden!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *