Aardbei Mango Gember Delight

Aardbei Mango Gember Delight

Dit dessert heet niet voor niets delight: het is lekker fris, licht en ziet er mooi uit. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke makkelijk te maken. 

TIPS VOORAF

Gebruik niet het hart van de mango, dit zorgt namelijk voor een draadachtige structuur, wat het toetje niet ten goede komt. Als je niet van gember houdt, kun je dit ingrediënt weglaten. De granaatappelpitjes zijn optioneel, ik heb ze erbij gedaan omdat ze voor net wat meer frisheid en een bite zorgen. Doe eerst de aardbeien, mango, gember en munt in de keukenmachine, proef -nadat het geheel goed gemixt is- of je het zoet genoeg vindt. Zo niet, voeg dan pas de honing toe, laat nog een keer goed mixen en roer tenslotte nogmaals door.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • gember, munt: snijd de gember in schijfjes en stop de ingrediënten in (heet) water
  • munt, honing: speltsalade met peer en groene aspergetips (klik hier)
  • munt, (magere) kwark: yoghurt-muntdip (klik hier)
  • (magere) kwark: te gebruiken voor het ontbijt met bijvoorbeeld wat muesli, honing en vruchten (bijvoorbeeld in combinatie met de eventueel overgebleven granaatappelpitjes)
  • honing: dit ingrediënt is langer houdbaar en is dus altijd weer te gebruiken, bijvoorbeeld voor de tahin-honingdip (klik hier), de bulgursalade met halloumi (klik hier), de waterkerssalade (klik hier) of als smeersel op een cracker

ingrediënten aardbei mango gember delight

Bereidingswijze Mango Aardbei Gember Delight

mei 3, 2018
: 2 personen
: 15 min

By:

Ingredients
  • 400 gram aardbeien
  • Een grote rijpe mango
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 à 1½ eetlepel (magere) kwark per kommetje
  • 5 muntblaadjes
  • Eventueel een theelepel honing
  • Optioneel: granaatappelpitjes ter garnering
  • Geen ingrediënt maar wel benodigd: een keukenmachine
Directions
  • Step 1 Schil de mango en snijd in blokjes, de blokjes mogen best wat aan de grote kant zijn (gebruik het hart van de mango niet, zie ook TIPS VOORAF).
  • Step 2 Was de aardbeien, snijd de kroontjes eraf en halveer.
  • Step 3 Rasp de gember.
  • Step 4 Spoel de muntblaadjes af en halveer.
  • Step 5 Doe de mango, aarbei, gember en munt in de keukenmachine en laat het goed mixen. Het moet een glad geheel worden en een soepachtige structuur krijgen.
  • Step 6 Proef vervolgens het mengsel en voeg eventueel nog de honing toe. Als je honing hebt toegevoegd: mix het geheel nogmaals.
  • Step 7 Roer hierna het mengsel nog een keer kort door. Verdeel vervolgens de mix over twee kommetjes. Schep per kommetje 1 à 1½ eetlepel kwark in het midden van het mengsel.
  • Step 8 Steek eventueel nog een muntblaadje in de kwark. Als je granaatappelpitjes gebruikt, kun je ze over het toetje heen strooien.
  • Step 9 Hope you enjoy!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *