Speltsalade met peer en groene aspergetips

Speltsalade met peer en groene aspergetips

Deze groene speltsalade is ideaal voor de lentedagen. De spelt maakt de salade lekker stevig, de peer en munt geven frisheid en de asperge en walnoten zorgen voor een bite.

TIPS VOORAF

In deze salade gaan groene aspergetips (AH), deze hoef je niet meer te schillen, het enige wat je qua voorbereiding moet doen, is een klein stukje van de onderkant afsnijden. Witte saladekaas (AH, Deen, Dirk) is een feta-achtige kaas.

COMBINATIES

  • lekker met de tahin-honingdip met falafelballetjes (klik hier)
  • ook goed te combineren met een stukje vlees zoals de lamsworstjes met yoghurt-muntdip (klik hier)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • groene aspergetips: gebruik de rest van het pakje de volgende avond als bijgerecht naast een stukje vlees, vis of vegetarisch product
  • saladekaas: bulgursalade (klik hier)
  • saladekaas, honing en walnoten: waterkerssalade (klik hier)
  • veldsla en walnoten: rode bietensalade met hüttenkäse (binnenkort online)
  • veldsla, mosterd, witte wijn azijn (en eventueel witte saladekaas): salade met mosterd-witte wijn azijndressing (in plaats van de hüttenkäse in dit gerecht zou je de saladekaas kunnen gebruiken) (klik hier)
  • munt: gebruik voor de yoghurt-muntdip (klik hier), gebruik voor aardbei-mango-gember delight (binnenkort online) of stop in (heet) water
  • spelt: dit product is langer houdbaar en komt dus altijd van pas in de keuken, bijvoorbeeld in een andere salade (binnenkort online)
  • walnoten: langer houdbaar en zijn naast de salades zoals hierboven genoemd ook te gebruiken in bijvoorbeeld je ontbijt of tussendoortje
  • witte wijnazijn, mosterd, honing: deze producten zijn ook langer te bewaren en zijn dus altijd handig, gebruik de honing bijvoorbeeld in de tahin-honingdip (klik hier), de bulgursalade met halloumi (klik hier), in een dessert (zie Sweets) of als smeersel op een cracker

ingredienten spelt peer groene asperge salade

Bereidingswijze Speltsalade met peer en groene aspergetips

mei 3, 2018
: 2 personen
: 10 min
: 10 min
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 1 peer
  • 65 gram groene aspergetips
  • 30 à 35 gram veldsla
  • 3 takjes munt
  • 110 gram spelt
  • 100 gram witte saladekaas
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • grote hand walnoten
  • peper en zout
Directions
  • Step 1 Breng water aan de kook voor de aspergetips en de spelt. En volg ondertussen stappen 2, 3, 4, 5 en 6.
  • Step 2 Schil de peer en snijd in blokjes.
  • Step 3 Snijd ook de feta in blokjes.
  • Step 4 Haal de blaadjes van de munt en scheur/snijd in kleinere stukjes.
  • Step 5 Halveer de walnoten.
  • Step 6 Spoel de asperges af, snijd een stukje van het uiteinde af en halveer de aspergetips hierna.
  • Step 7 Kook de spelt volgens de aanwijzingen in een pannetje met een deel van het kokende water. En ga gedurende het koken verder met stappen 8, 9 en 10.
  • Step 8 Gebruik de rest van het kokende water in een ander pannetje voor de groene aspergetips. De asperge hoeft maar gedurende 3 minuten te koken. Giet de aspergetips daarna af.
  • Step 9 Rooster de walnoten.
  • Step 10 Maak de dressing door de mosterd, honing, witte wijnazijn en olijfolie te mengen.
  • Step 11 Doe alle ingrediënten behalve de spelt in een kom en hussel dit goed. Doe als laatste de wat afgekoelde spelt erbij en hussel nogmaals. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Step 12 Et voilà, jouw frisse salade is finito!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *