Muesli ontbijttaartjes

Muesli ontbijttaartjes

Met deze gezonde muesli taartjes wordt je ontbijt een feestje. Het enige wat je moet doen is de stappen hieronder volgen en je favoriete fruit uitkiezen, easy does it!

TIPS VOORAF

Ik heb zelf een super handig bakvormpje waarvan je de bodem als het ware uit de vorm kan drukken (Dille & Kamille) en je taartje een leuke kartelvorm krijgt. Dit is een fijn product om de taartjes mee te maken. Je kan ook een kookring gebruiken, het is dan wel belangrijk dat je bakpapier op de bakplaat legt. Als je een kookring gebruikt, zorg er dan voor dat je de bodem goed aandrukt op het bakpapier en vervolgens de randen weer goed tegen de bodem aandrukt. Haal daarna voorzichtig de ring weg en stop het taartje in de oven. Zie voor de twee verschillende bakvormpjes de foto met ingrediënten hieronder. Tenslotte, de randen hoeven niet heel hoog te zijn, ten eerste is dit veel lastiger en ten tweede is het juist wel leuk als de kwark/yoghurt iets boven de rand uitkomt.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • Kwark/yoghurt: gebruik de volgende dag weer als ontbijt met bijvoorbeeld wat (overgebleven) fruit en muesli of gebruik bij het avondeten in de yoghurt-muntdip (klik hier)
  • Muesli: is langer houdbaar en kun je dus andere keren weer voor je ontbijt gebruiken
  • Honing: is ook langer houdbaar en komt altijd wel van pas, bijvoorbeeld in de tahin-honingdip met falafelballetjes (klik hier), de waterkerssalade (klik hier), gezond bramenijs (klik hier) of de bulgursalade met halloumi (klik hier)

ingrediënten muesli ontbijt taartje

Bereidingswijze muesli ontbijttaartjes

april 20, 2018
: 2 taartjes
: 15 min
: 20 min
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 120 gram muesli (ik gebruik muesli van Marqt)
  • (Magere) kwark / yoghurt, hoeveelheid naar keuze
  • 4 theelepels honing
  • 6 theelepels water
  • Fruit naar keuze
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Step 2 Meng eerst de honing en het water met een vork.
  • Step 3 Doe dit mengsel vervolgens bij de muesli en roer goed door met de vork.
  • Step 4 Vet de bakvormpjes of kookringen in. Als je een kookring gebruikt zie dan TIPS VOORAF.
  • Step 5 Maak eerst de bodem in de twee taartvormpjes/kookringen en druk goed aan (met een theelepel). Zorg dat het een stevige bodem wordt.
  • Step 6 Maak vervolgens de randen en druk ook goed aan en zorg dat de randen stevig tegen de bodem zijn aangedrukt.
  • Step 7 Zet de taartvormpjes op de bakplaat in de oven (of als je een kookring gebruikt: zet de taartjes met de bakplaat in de oven). Laat ze gedurende 20 minuten in de oven bakken.
  • Step 8 Terwijl de taartjes in de oven staan, snijd je het fruit.
  • Step 9 Haal de taartvormpjes na 20 minuten uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen. Haal de taartjes hierna voorzichtig uit de bakvormpjes en bedek met de kwark/yoghurt.
  • Step 10 Maak de muesli taartjes af door het fruit erop te leggen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *