Wil je een keer eens niet voor de ‘normale’ wrap gaan en een andere versie serveren? Probeer dan eens dit recept. De wrap heeft een prachtige kleur door de rode biet. Daarbij is de vulling een soort tonijnsalade maar dan een gezondere variant hiervan.
TIPS VOORAF
Ik gebruik vaak de rode bieten wrap van No fairytales (te vinden in de koeling bij de AH of Deen), in een pakje zitten 5 wraps. Voor dit recept heb ik rucola gebruikt maar een ander soort sla is ook mogelijk. Veldsla is bijvoorbeeld ook lekker erbij. Zelf vind ik dat rucola qua smaak net wat uitgesprokener is, maar voor sommigen kan rucola juist wat bitter zijn.
COMBINATIES
- Dit is een volledige avondmaaltijd. Het zal per persoon verschillen hoeveel wraps je eet, zelf eet ik ongeveer 1½ wrap maar anderen eten er zeker 2 van. Wat overblijft, kun je het in de ijskast bewaren en de volgende dag tijdens bijvoorbeeld de lunch eten.
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- rucola: gebruik een andere keer voor de zoete aardappelstamppot (klik hier)
- olijven, citroen: bewaar in de ijskast (de citroen in folie, maximaal ongeveer 2 dagen) en gebruik een andere avond voor de Tonijn speltsalade (klik hier)
- citroen: snijd in schijfjes en stop in (heet) water of bewaar in folie in de ijskast (maximaal ongeveer 2 dagen) of gebruik een andere avond voor een ander gerecht zoals de notenrijstsalade met citroendressing (klik hier)
- appel, yoghurt: eet de volgende ochtend in combinatie met ander fruit en yoghurt als ontbijt
Bereidingswijze rode bieten wrap met tonijn
Ingredients
- 5 rode bieten wraps
- Blikje tonijn op water (160 gram)
- Grote hand rucola (circa 40 gram)
- 2 tomaten
- ¾ granny smith appel of andere zure appel
- 10 zilveruitjes
- 7 cornichons (kleine augurken)
- 6 zwarte olijven
- 4 el (magere) Griekse yoghurt
- 2 eieren
- Goede kwaliteit olijfolie
- Paar druppels sap van een citroen
- Peper en zout
Directions
- Step 1 Warm de oven voor op de voorgeschreven temperatuur en kook de eieren. Ga ondertussen door met de volgende stappen.
- Step 2 Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Voeg de yoghurt toe en roer door elkaar.
- Step 3 Snijd de appel en tomaat in kleine blokjes en doe in de kom erbij.
- Step 4 Snijd de zilveruitjes, cornichons en olijven fijn en doe in de kom erbij.
- Step 5 Roer alles goed door elkaar in de kom. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie en een paar druppels citroensap toe en roer goed. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Step 6 Laat de eieren goed schrikken, pel ze en snijd fijn. Voeg toe aan de kom en roer goed.
- Step 7 Doe nu de bieten wraps in de oven en warm op volgens de voorgeschreven wijze. Ik leg meestal de stapel wraps in zijn geheel in de oven gedurende circa 4 minuten op 180 graden.
- Step 8 Haal de wraps uit de oven en leg in het midden van de wrap in een horizontale lijn wat rucola en leg op de rucola tonijnsalade (zie ook de foto bovenaan). Rol de wrap dicht en steek een satéprikker in het midden of doe er een leuk touwtje omheen zodat de wrap dicht blijft.
- Step 9 Geniet van deze gezonde en smeuïge wrap!