Banana pancakes

Banana pancakes

Van deze banaan-havermout-kaneel pannenkoekjes ga je smullen. Ze zijn perfect om te eten als ontbijt in het weekend en door de kleur van de granaatappelpitjes zijn ze ook zeker een aanrader voor het kerstontbijt.

TIPS VOORAF

  • je kunt zelf kiezen wat voor soort melk je wilt gebruiken voor het beslag
  • hetzelfde geldt voor het fruit dat je eventueel naast de granaatappelpitjes over de pannenkoekjes strooit
  • met betrekking tot de granaatappelpitjes: deze haal ik vaak zelf uit de vrucht maar je kunt ze natuurlijk ook kant en klaar kopen
  • ook de keuze met betrekking tot andere producten (poedersuiker, stroop, honing, maple syrup, agave siroop etc.) die je over de pannenkoekjes strooit, is aan jou
  • ik bak de pannenkoekjes met boter, het is tenslotte weekend, maar ook hier is het weer jouw eigen keuze. It’s your party! Zorg wel dat er genoeg van het bakmiddel in de pan gaat zodat de pannenkoekjes niet blijven kleven. Blijf dus ook bakmiddel toevoegen als het niet meer in de pan zit.
  • bakwijze: giet geleidelijk het beslag vanuit de soeplepel in het midden van de pan, het zal zich dan makkelijker in een cirkelvorm verspreiden. Als het beslag uit de lepel is, kun je het zachtjes nog wat meer verspreiden met de onderkant van de soeplepel
  • warm houden pannenkoekjes: doe kokend water in een kookpan, zet deze op laag vuur en plaats een bord erop die de bovenkant van de pan afdekt. De pannenkoekjes die klaar zijn, kun je hier opleggen. Leg vervolgens op de pannenkoekjes een tweede bord omgekeerd erop, zo zullen ze warm blijven terwijl je de rest bakt. Pas wel op: het bord zal heet worden.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • kaneel: dit ingrediënt is langer houdbaar en komt altijd wel weer van pas in de keuken, bijvoorbeeld voor de herfstige couscoussalade (binnenkort online) of de bananencake (klik hier)
  • havermout: dit ingrediënt is langer houdbaar en kun je een andere keer weer gebruiken voor bijvoorbeeld het ontbijt
  • granaatappelpitjes: eet met wat kwark/yoghurt, muesli en wat ander fruit als ontbijt of gebruik voor de Christmas GT’s (binnenkort online)

Ingrediënten banana pancakes

Bereidingswijze banana cinnamon pancakes

november 17, 2018
: 8 pannenkoekjes
: 10 min
: 10 min
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Twee wat rijpere bananen in stukjes
  • 4 geklutste eieren
  • 120 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • Flinke scheut melk
  • Granaatappelpitjes
  • Snuf zout
  • Boter om in te bakken
  • Geen ingrediënt, wel nodig: keukenmachine, soeplepel (of iets van dergelijke grootte)
Directions
  • Step 1 Doe de havermout in een keukenmachine en maal fijn tot meel.
  • Step 2 Voeg de bananen toe en mix nog een keer goed.
  • Step 3 Doe nu de eieren, het bakpoeder, de kaneel en snuf zout erbij en mix goed in de keukenmachine.
  • Step 4 Doe het beslag in een kom en roer er een flinke scheut melk doorheen
  • Step 5 Verhit de pan, doe vervolgens wat boter of ander bakmiddel in de pan. En doe een soeplepel beslag in de pan. De pannenkoekjes kunnen snel aanbranden, dus zorg dat het vuur niet te hoog staat en draai ze tijdig voorzichtig om. Zie Tips vooraf voor het bakken van de pannenkoekjes.
  • Step 6 Serveer de pannenkoekjes met de granaatappelpitjes, andere producten en eventueel fruit.
  • Step 7 Geniet van een goede start van de ochtend!


Related Posts

Taart van Menken vanille vla

Taart van Menken vanille vla

De vierde generatie Menken is begonnen met het zuivelmerk nieuw leven in te blazen. Sinds kort staan drie van hun favoriete producten in de schappen: volle melk, karnemelk en vla.

Krokante tortilla’s met pulled chicken en mangosalsa

Krokante tortilla’s met pulled chicken en mangosalsa

Dit gerecht is een feestje op je bord! De verschillende kleuren spatten ervan af. Maar het allerbelangrijkste is dat deze feestelijke tortilla’s om te smullen zijn.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *