Kerst ijsblokjes

Kerst ijsblokjes

Sinterklaas is het land nog niet eens uit maar bij mij staat de kerstmuziek al op en vult mijn hoofd zich met kerstideeën. Tijdens mijn trip in Zuid-Afrika kwam ik tijdens een etentje ijsblokjes -of eerder gezegd grotere ijsbollen- tegen gevuld met een eetbaar blaadje. Dit bracht mij op dit idee voor een kerstdiner of kerstborrel: ijsblokjes gevuld met eetbare kerstkleuren.

TIPS VOORAF

  • ijsblokjesvorm: je kunt natuurlijk gewoon de traditionele ijsblokjesvorm gebruiken. Let er dan wel op dat hier minder per vakje inpast en je een kleiner formaat van bijvoorbeeld cranberry’s en blaadjes/takjes zal kunnen gebruiken. Bij de Blokker vond ik bij toeval ijsblokjesvormen die rond zijn en die groter qua formaat zijn.
  • vulling: ik heb cranberry’s en takjes rozemarijn gebruikt, dit vind ik zelf een perfecte kerstcombinatie. Je kunt natuurlijk voor alles gaan wat eetbaar/niet giftig is.

COMBINATIES:

  • doe in een karaf water/andersoortige drank of in drankjes zoals de Christmas G&T’s (binnenkort online)

Bereidingswijze kerstijsblokjes

november 17, 2018
: 10 min
: Heel makkelijk

By:

Ingredients
  • Cranberry's (hoeveelheid naar keuze)
  • Rozemarijntakjes (hoeveelheid naar keuze)
  • Water
  • Geen ingrediënt, wel benodigd: ijsblokjesvorm & schaar
Directions
  • Step 1 Spoel de cranberry’s en rozemarijn goed af.
  • Step 2 Knip de rozemarijn in kleinere takjes.
  • Step 3 Vul de ijsblokjesvorm met de cranberry’s, rozemarijn en water. Plaats vervolgens voorzichtig in de vriezer.
  • Step 4 Even laten bevriezen en klaar zijn jouw feestelijke & originele ijsblokjes!


Related Posts

Feestelijke red velvet cake

Feestelijke red velvet cake

Terwijl iedereen met sinterklaas bezig is, ben ik al met mijn hoofd bij kerst. Met kerstmuziek op de achtergrond begin ik met het bedenken en uitproberen van feestelijke recepten.

Gevulde pakketjes

Gevulde pakketjes

Op zoek naar een gerechtje dat er mooi uitziet, goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan zijn deze gevulde pakketjes perfect. Voor de feestdagen maar ook gewoon voor een feestelijk dineetje. Met dit gerecht kun je de plank niet misslaan.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *