Christmas G&T’s

Christmas G&T’s

Iedereen houdt van een lekker aperitief. Begin je kerstdiner meteen goed door deze gin-tonic te serveren. Het is makkelijk te maken maar door de kleur van de granaatappel heeft het een hele mooie en kerstige uitstraling.

TIPS VOORAF

  • suikerwater: er zal suikersiroop overblijven. Dit heb ik expres gedaan zodat je de cocktail zoeter kan maken, mocht je dit willen.
  • sap granaatappel: ik pers het sap altijd zelf uit een granaatappel. Afhankelijk van de grootte van de granaatappel zal het eraan liggen hoeveel je nodig hebt voor 50 ml. Bij een wat kleinere granaatappel heb je meestal de helft van de granaatappel nodig.
  • tonic: je kunt zelf de tonic kiezen, dit zal afhankelijk zijn van je smaak en voorkeur. Zo heb ik gemerkt dat Premium Indian Tonic Water van Fever Tree het geheel wat zoeter maakt en Tonic Water van London bijvoorbeeld wat bitterder is.
  • gin: ook hier is aan jou de keuze wat je lekker vindt.
  • ijsblokjes & garnering: het is natuurlijk altijd leuk om de cocktail nog wat kerststiger aan te kleden. Zo kun je in plaats van normale ijsblokjes mijn kerstversie erin doen (klik hier) en voor de garnering kun je bijvoorbeeld rode aalbessen, munt of rozemarijn toevoegen.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • granaatappel: is voor veel dingen te gebruiken, bijvoorbeeld voor het ontbijt met wat kwark, muesli en ander fruit of voor de banana pancakes  (klik hier)
  • halve citroen: snijd in schijfjes en doe in een karaf water voor op tafel, drink als thee door in heet water te stoppen of gebruik voor één van mijn salades zoals de winterse couscoussalade (klik hier)

Ingrediënten christmas G&T's

Bereidingswijze Christmas G&T's

november 17, 2018
: 3 champagneglazen / 2 grotere glazen
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Voor het suikerwater: 100 ml water & 2 theelepels suiker
  • 50 ml sap van een granaatappel
  • 50 ml gin
  • 4 tl citroensap250 ml tonic
Directions
  • Step 1 Breng het water aan de kook en doe het kokende water en suiker in een pannetje. Roer goed totdat de suiker is opgelost. Schenk over in een kommetje en zet in de ijskast.
  • Step 2 Snijd de granaatappel doormidden (afhankelijk van de grootte, zie Tips vooraf) en pers boven een kom de granaatappelpitjes eruit door goed te knijpen. Pas op voor vlekken, het spettert erg. Er zal hierna al veel sap in de kom zitten. Haal de granaatappelpitjes die met het persen nog niet in de kom terecht zijn gekomen uit de geperste granaatappel. Pers de pitjes die nu in de kom zitten met de hand. Haal het sap door een zeef.
  • Step 3 Pers het sap uit een citroen (hier zal waarschijnlijk ongeveer een halve citroen voor nodig zijn).
  • Step 4 Doe de gin, granaatappelsap, citroensap en 50 ml van het suikerwater (dit zal ongeveer de helft zijn) in een kom en roer goed door elkaar. Haal het eventueel nogmaals door een zeef.
  • Step 5 Giet het mengsel in de glazen en verdeel de tonic over de glazen. Voeg garnering en ijsblokjes naar keuze toe.
  • Step 6 En cheersen maar!


Related Posts

Taart van Menken vanille vla

Taart van Menken vanille vla

De vierde generatie Menken is begonnen met het zuivelmerk nieuw leven in te blazen. Sinds kort staan drie van hun favoriete producten in de schappen: volle melk, karnemelk en vla.

Krokante tortilla’s met pulled chicken en mangosalsa

Krokante tortilla’s met pulled chicken en mangosalsa

Dit gerecht is een feestje op je bord! De verschillende kleuren spatten ervan af. Maar het allerbelangrijkste is dat deze feestelijke tortilla’s om te smullen zijn.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *