Yoghurt-muntdip

Yoghurt-muntdip

Waarschijnlijk heb je deze frisse yoghurt-muntdip al eens voorbij zien komen op mijn blog in combinatie met de lamsworstjes. Maar deze dip is ook heerlijk met wat brood of groenten bij de borrel of een soepje.

TIPS VOORAF

Voor de dip gebruik ik magere kwark omdat dit vaak in mijn ijskast staat, Griekse yoghurt is ook een goede optie. Met betrekking tot de munt: ik gebruik de stengel waar geen blaadjes meer aanzitten niet voor de dip. Gebruik een goede kwaliteit olijfolie voor de dip en voeg niet te veel hiervan toe, het is bedoeld om de dip een net wat zachtere smaak te geven. Tenslotte: begin met een klein beetje citroensap, roer het door de dip en voeg dan eventueel nog wat toe om de dip wat zuurder te maken. Op de foto zie je naanbrood om mee te dippen maar allerlei soorten brood of rauwe groenten zijn mogelijk om erbij te eten.

COMBINATIES

  • als avondmaaltijd te combineren met brood en soep, zoals de courgette-tuinerwtensoep (binnenkort online)
  • ook lekker als borrelhap met wat brood of groenten

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • munt: stop in een karaf water, maak er thee van of maak de munt vochtig en bewaar in de ijskast in een diepvrieszakje en gebruik het een andere keer in de speltsalade met peer en groene aspergetips (klik hier)
  • magere kwark en munt: gebruik voor het aardbeien-kwarkijs (klik hier)
  • magere kwark/griekse yoghurt: eet het als ontbijt met bijvoorbeeld vruchten en muesli
  • citroen: stop in karaf water (samen met de munt) of in heet water of verpak in folie en bewaar in de ijskast (ongeveer maximaal 2 dagen) en gebruik een andere keer voor een salade (zie mijn salades) of de tahin-honingdip met falafelballetjes (klik hier)

ingredienten yoghurt munt dip

Bereidingswijze yoghurt-munt dip

juni 6, 2018
: 2 personen
: 10 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 3 eetlepels (magere) kwark/griekse yoghurt
  • 3 à 4 munttakjes
  • Scheut van het sap van een citroen
  • Scheut olijfolie
  • Peper
  • Zout
Directions
  • Step 1 Snijd de munt fijn en meng met de kwark/yoghurt, een scheutje olijfolie en citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Step 2 Serveer de dip apart in een kommetje. Scheur eventueel voor de opmaak nog wat kleine stukjes van een extra muntblaadje af en strooi met wat peper over de dip.
  • Step 3 Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *