Bloemkoolcouscous

Bloemkoolcouscous

Bloemkool is op veel verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je er heel makkelijk couscous van maken en dat is weer net even iets anders dan de welbekende normale couscous. Ik zou zeggen: give it a try!

TIPS VOORAF

Lamsgehakt is te vinden bij de Marqt, sommige Deen vestigingen, de grotere AH of de Turkse winkel. Mocht het te veel moeite zijn om dit gehakt te vinden, kun je ook prima een ander soort gehakt gebruiken. Voor de vegetariërs: vegetarisch gehakt is ook een optie.

COMBINATIES

Dit gerecht is een volledig hoofdgerecht en heeft dus geen bijgerechten nodig. Als je dit gerecht te low carb vindt, kun je er iets bij serveren, zoals naanbrood met yoghurt-muntdip (klik hier).

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • halve gele paprika, halve bloemkool, halve courgette: bewaar in folie in de ijskast (maximaal ongeveer 2 dagen) en gebruik een andere avond als bijgerecht door de groentes even te wokken en bijvoorbeeld wat olijfolie en kruiden naar smaak toe te voegen
  • halve bloemkool: zie voor bewaarwijze hierboven, gebruik een andere avond voor de bloemkoolpuree (binnenkort online)
  • halve gele paprika, pijnboompitten: zie voor bewaarwijze van de paprika hierboven, gebruik een andere avond voor de krokante kikkererwtensalade (klik hier)
  • halve citroen: bewaar in folie in de ijskast (maximaal ongeveer 2 dagen) en gebruik een andere keer als dressing voor een salade, zoals de notenrijstsalade (klik hier), de perzik couscoussalade (klik hier) of zie voor andere opties Salades, of gebruik voor een dip zoals de yoghurt-muntdip (klik hier) of tahin-honingdip (klik hier)

ingrediënten bloemkoolcouscous

Bereidingswijze bloemkoolcouscous

juni 14, 2018
: 2 personen
: 15 min
: 15 min
: 30 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Halve bloemkool
  • Halve gele paprika
  • Halve courgette
  • 3 sjalotjes
  • Circa 300 gram lamsgehakt
  • Eén eetlepel gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepels gedroogde oreganokruiden
  • 2 handen pijnboompitten
  • Eén eetlepel bak en braad olijfolie
  • Halve citroen
  • 2 el goede kwaliteit olijfolie (voor de dressing)
  • Zout
  • Peper
Directions
  • Step 1 Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Ga tijdens het roosteren verder met stap 2, maar blijf de pijnboompitjes in de gaten houden. Haal de pijnboompitten van het vuur zodra ze goudbruin zijn.
  • Step 2 Maak de dressing voor de couscous door het sap van de halve citroen en de 2 eetlepels goede kwaliteit olijfolie te mengen in een kommetje. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Step 3 Snijd de sjalotjes in fijne blokjes.
  • Step 4 Snijd de paprika en courgette in blokjes.
  • Step 5 Spoel de bloemkool af en snijd in grove stukken. Doe het in de keukenmachine en maal het vervolgens totdat het de structuur van couscous aanneemt.
  • Step 6 Kruid het gehakt door de oregano kruiden en gemalen komijnzaad er doorheen te doen. Voeg nog wat zout en peper toe.
  • Step 7 Doe de eetlepel bak en braad olijfolie in een pan, het liefst een wokpan.
  • Step 8 Fruit de sjalotjes voor ongeveer 1 à 2 minuutjes aan.
  • Step 9 Voeg hierna het lamsgehakt toe en bak het vlees gaar.
  • Step 10 Voeg de courgette toe in de pan en laat zo’n 3 minuten meebakken.
  • Step 11 Doe vervolgens de paprika erbij en laat 2 minuten meebakken. Zet hierna het vuur uit.
  • Step 12 Doe de bloemkoolcouscous en pijnboompitten in de pan erbij. Voeg hierna de dressing toe en roer het geheel goed door.
  • Step 13 That’s it, hope you enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *