Rijst & quinoamix met citroendressing

Rijst & quinoamix met citroendressing

Dit bijgerecht voor het diner is super makkelijk te maken. De quinoa maakt het gerecht crispy en de dressing van citroen past er perfect bij.

TIPS VOORAF

Deze mix van zwarte quinoa en rijst is een bijgerecht voor tijdens het avondeten, zie de tips onder Combinaties voor bijpassende gerechten. Ik gebruik zilvervliesrijst omdat dit een gezondere variant is. Zelf ben ik aan deze wat drogere rijst gewend geraakt. Daarnaast nemen de citroendressing en quinoa al veel van de wat droge textuur weg. Heb je liever een ander soort rijst dan is dat geen probleem voor dit bijgerecht. Zwarte quinoa is te vinden in de grotere supermarkten of bij de Turkse winkel, als de zwarte quinoa onvindbaar is, kun je gewoon een ander soort quinoa gebruiken.

COMBINATIES:

  • lekker als avondgerecht met de salade met mosterd-witte wijn azijndressing (klik hier) en een stukje kip, de gemarineerde kipkluifjes van Kemper Mais-scharrelkip (Marqt) zijn een aanrader
  • waterkerssalade (klik hier) en de zalm in soja-ketjap-gembermarinade (klik hier)
  • waterkerssalade (klik hier) met lamsworstjes met yoghurt-muntdip (klik hier)
  • vega-optie: waterkerssalade (klik hier) en falafelballetjes met tahin-honingdip (klik hier)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • rijst en quinoa: zijn langer houdbaar en komen dus altijd van pas, gebruik de rijst bijvoorbeeld voor de chili con carne (klik hier)
  • halve citroen: eet je de lamsworstjes met yoghurt-muntdip of de falafelballetjes met tahin-honingdip erbij? Gebruik de citroen dan voor de dip (zie Combinaties hierboven). Andere opties: doe in schijfjes in (heet) water of bewaar in folie in de ijskast (ongeveer maximaal 2 dagen) en gebruik de volgende keer voor een saladedressing, zoals de notenrijstsalade (klik hier, ga voor andere opties naar mijn salades)

ingrediënten rijst quinoa mix

Bereidingswijze rijst & quinoa mix met citroendressing

juni 6, 2018
: 2 personen
: 8 min
: 8 min

By:

Ingredients
  • 85 gram zilvervliesrijst
  • 18 gram zwarte quinoa
  • Halve citroen
  • 2 eetlepels goede kwaliteit olijfolie
  • Zout
  • Peper
Directions
  • Step 1 Doe de quinoa en de rijst samen in een pan met kokend water. Laat 8 minuten koken.
  • Step 2 Maak ondertussen de dressing door het sap van de halve citroen en twee eetlepels olijfolie in een kommetje te mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe aan de dressing.
  • Step 3 Giet de rijst en quinoa af nadat de mix 8 minuten gekookt heeft en de zilvervliesrijst gaar is.
  • Step 4 Voeg vervolgens de rijst, quinoa en de citroendressing samen in een kom en roer goed.
  • Step 5 Je bijgerecht is ready to be served!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *