Aardbeien-Kwarkijs

Aardbeien-Kwarkijs

Mijn gezondere versies van ijs bevallen zo goed dat ik er nog één heb bedacht. Ook dit ijs is gewoon weer met de keukenmachine te maken. Een goede optie om als toetje te serveren of lekker als tussendoortje op een warme dag.

TIPS VOORAF

Een doosje met diepvriesaardbeien is in de supermarkt (bijvoorbeeld AH of Deen) te vinden. Het overgebleven ijs is in de vriezer te bewaren. Let er wel op dat je het ijs iets moet laten ontdooien (5 à 10 minuten) nadat je het uit de vriezer hebt gehaald.

COMBINATIES

Eet als verfrissend tussendoortje of serveer als dessert. Helemaal leuk om als toetje te serveren met de andere kleuren ijs zoals gezond mango ijs (klik hier) en/of gezond bramenijs (klik hier). Het ijs is als dessert ook goed te combineren met een plak bananencake (klik hier) of, als je niet helemaal op de gezonde tour wilt gaan, met bijvoorbeeld een stuk taart.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • Magere kwark en munt: gebruik voor het diner voor de lamsworstjes met yoghurt-munt dip (klik hier)
  • Magere kwark: gebruik de volgende ochtend voor het ontbijt
  • Munt: gebruik voor het diner voor de speltsalade met peer en groene aspergetips (klik hier) of stop in (heet) water
  • Honing: dit ingrediënt is langer houdbaar en komt dus altijd wel weer van pas, gebruik bijvoorbeeld voor het gezonde bramenijs (klik hier), de tahin-honingdip met falafelballetjes (klik hier), de bulgursalade met halloumi (klik hier), de waterkerssalade (klik hier) of als smeersel op een cracker

ingrediënten aardbeien kwark ijs

Bereidingswijze aardbeien-kwarkijs

mei 27, 2018
: 2 personen
: 10 min
: Heel makkelijk

By:

Ingredients
  • 225 gram diepvries aardbeien
  • 5 muntblaadjes
  • 6 eetlepels magere kwark
  • 4 theelepels honing
  • Geen ingrediënt maar wel vereist: keukenmachine
Directions
  • Step 1 Doe de aardbeien, kwark en honing in de keukenmachine.
  • Step 2 Was de muntblaadjes, scheur ze in grove stukken en doe ze ook in de keukenmachine.
  • Step 3 Mix alle ingrediënten vervolgens goed in de keukenmachine totdat het één glad geheel is geworden. Het zal de textuur van ijs aannemen. Roer hierna het ijs nog een keer goed door.
  • Step 4 En easy does it: je ijs is klaar!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *