Boterzachte aubergine

Boterzachte aubergine

Deze boterzachte aubergine uit de oven is zowel als voorgerecht of als bijgerecht heerlijk. De saus van tahin maakt het geheel nog smeuïger. Naast dat dit gerecht er prachtig uitziet, is het ook nog eens hartstikke makkelijk te maken. Voor een extra mooie presentatie serveer je de aubergine op een groot bord of schaal.

COMBINATIES

  • Dit is een voorgerecht of bijgerecht. Eet bijvoorbeeld met een stukje vlees en wat salade.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • granaatappel, Griekse yoghurt: eet in de ochtend met muesli en andere vruchten als ontbijt
  • granaatappel, tahin, honing: gebruik een andere avond voor de falafelsalade met tahindressing (klik hier)
  • peterselie, citroen: bewaar goed afgedekt in de ijskast en gebruik een andere avond voor een ander gerecht zoals de bulgursalade (klik hier)
  • tahin, honing: zet een andere keer in voor de tahin-honing dip met falafelballetjes (klik hier)
  • Griekse yoghurt: een andere avond te gebruiken voor de yoghurt-muntdip (klik hier)

Ingrediënten boterzachte aubergine in tahinsaus

Bereidingswijze boterzachte aubergine

maart 23, 2019
: 2 stuks
: 15 min
: 45 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Een aubergine
  • Knoflookteen
  • 1½ el gedroogde oregano kruiden
  • Een el paprikapoeder
  • Een el Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 5 takjes peterselie
  • Granaatappelpitjes
  • 2 el tahin
  • Een tl honing
  • 2 el olijfolie voor bakken en braden
  • Een el goede kwaliteit olijfolie
  • Peper en zout
Directions
  • Step 1 Warm de oven voor op 200 graden.
  • Step 2 Maak de knoflookteen schoon, halveer en pers met een knoflookpers fijn boven een kommetje. Voeg 2 el olijfolie voor bakken en braden toe en wat peper en zout. Roer het mengsel goed door. Zet even opzij.
  • Step 3 Spoel de aubergine goed af en halveer in de lengte. Snijd het vruchtvlees van de aubergine kruislings in, zorg dat je de schil niet raakt. Leg vervolgens met de opengesneden kant (het vruchtvlees) naar boven in een overschaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de oregano en paprikapoeder over de aubergine. Roer de knoflookolie nog eens goed door en bestrijk vervolgens goed de bovenkant en lichtjes nog de schil van de aubergine met de olie. Plaats gedurende 40 á 45 minuten in de oven. Je wilt dat het vruchtvlees van de aubergine onder de geroosterde laag lekker zacht wordt. Ondertussen ga je door met de volgende stappen.
  • Step 4 Snijd de peterselie fijn. Maak de saus door in een kommetje de tahin, olijfolie van goede kwaliteit, Griekse yoghurt, honing, 2 el warm water en ¾ van de peterselie te mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Step 5 Als je geen kant en klare granaatappelpitjes hebt gekozen, kun je nu wat pitjes uit de granaatappel halen.
  • Step 6 Haal de aubergine na de voorgeschreven tijd uit de oven. Plaats eventueel over op een andere schaal/ander bord en verdeel de saus eroverheen. Bestrooi vervolgens met de resterende peterselie en de granaatappelpitjes.
  • Step 7 Tijd om te smullen! Ps. je eet de aubergine door het vruchtvlees eruit te lepelen, dit zal makkelijk gaan omdat het vlees lekker smeuïg en zacht is geworden. Eet de schil niet mee.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *