Orzosalade met peer

Orzosalade met peer

Dit is de perfecte salade als je zin hebt in een vullend en fris bijgerecht.

TIPS VOORAF

  • venkel: spoel de venkel goed af, schil eventueel bruine plekjes weg. Snijd de onderkant van de venkel en de stelen aan de bovenkant eraf. Het loof kun je apart houden en eventueel nog fijngesneden door de salade gebruiken.

COMBINATIES

  • Dit bijgerecht is met allerlei producten te combineren, zowel vlees, vis als vega.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • granaatappel, orzo: gebruik een andere avond voor de falafelsalade (klik hier)
  • granaatappel: eet als ontbijt in combinatie met wat ander fruit, kwark en muesli
  • tuinkers: gebruik over je beleg, zoals kaas
  • jonge bladsla, feta: gebruik een andere keer voor een salade (zie mijn Salades voor inspiratie)

ingrediënten orzosalade met peer

Bereidingswijze orzosalade met peer

maart 15, 2019
: 2 pers
: 10 min
: 10 min
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 60 gr orzo
  • 50 gr feta
  • 40 gr jonge bladsla
  • Een venkel
  • Een peer
  • Handje tuinkers
  • Granaatappelpitjes
  • Een tl honing
  • 2 el olijfolie
  • Een tl dijonmosterd
  • Een el witte wijn azijn
  • Eventueel wat peper en zout
Directions
  • Step 1 Breng water aan de kook voor de orzo. Ga ondertussen door met de volgende stappen.
  • Step 2 Spoel de peer goed af, halveer en verwijder het klokhuis. Halveer de helften vervolgens weer en snijd in dunne plakjes.
  • Step 3 Bereid de orzo volgens de bereidingswijze, ga tijdens het koken door met de rest van de handelingen.
  • Step 4 Doe de peer, bladsla en een handje tuinkers in een slakom.
  • Step 5 Maak de venkel schoon (zie Tips vooraf). Halveer de venkel vervolgens in de lengte, leg horizontaal op de platte kant voor je en snijd verticaal in dunne plakjes. Doe de venkel bij de salade.
  • Step 6 Als je niet voor kant en klare granaatappelpitjes hebt gekozen, kun je nu wat granaatappelpitjes uit de granaatappel halen. Doe in de slakom erbij.
  • Step 7 Maak de dressing door de honing, olijfolie, witte wijn azijn en dijonmosterd in een kommetje te mengen. Voeg eventueel naar smaak wat zout en peper toe.
  • Step 8 Doe de orzo ook in de slakom, giet de dressing erbij en hussel alle ingrediënten door elkaar. Verkruimel tenslotte de feta over de salade.
  • Step 9 Your salad is ready to be served!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *