It’s taco time! En voor deze taco’s met een voedende en gezonde vulling maak je zeker weten tijd. De salsa van onder meer tuinerwten geeft het geheel een lekkere frisse tint.
TIPS VOORAF
- rode peper: als je van scherp houdt, kun je natuurlijk altijd meer dan een halve rode peper gebruiken. Om na het snijden van de rode peper brandende ogen te vermijden, rol je de gehalveerde peper tussen je handen met de opengesneden kant naar beneden. De zaadjes zullen naar beneden eruit vallen.
- overgebleven ingrediënten: als er iets van de tomaat, avocado, komkommer en/of rode ui overblijft, kun je dit mengen met de overgebleven waterkers en als salade naast de taco’s serveren. Voeg dan bijvoorbeeld een dressing van wat olijfolie en balsamico azijn toe en eventueel wat honing.
COMBINATIES
- dit is een geheel hoofdgerecht.
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- rode peper, rode ui, peterselie: gebruik een andere keer voor de chili con carne (klik hier)
- munt, citroen: doe in (heet) water of gebruik een andere keer voor de yoghurt-muntdip (klik hier)
Bereidingswijze Vis Taco's
maart 1, 2019
: 8 stuks
: 15 min
: 15 min
: 30 min
: Makkelijk
Ingredients
- 8 taco schelpen
- Circa 300 gram zalm
- Een el olijfolie
- Halve citroen
- 100 gram diepvries tuinerwten
- 5 takjes munt
- Volle hand peterselie
- Een limoen
- Halve rode peper
- Halve rode ui
- Een tomaat
- Halve komkommer
- Een avocado
- 35 gr waterkers
- Zout en peper
- Geen ingrediënt maar wel benodigd: keukenmachine
Directions
- Step 1 Verwarm de oven voor op de voorgeschreven temperatuur voor de zalm (200 graden). Kook wat water voor de bevroren tuinerwtjes. Ga ondertussen door met de volgende stappen.
- Step 2 Snijd de zalm in dunne reepjes. Snijd de citroen in schijfjes en halveer deze vervolgens. Doe de olijfolie, zalm, citroen en wat peper en zout in een ovenschaal en hussel goed door elkaar. Verdeel de zalmreepjes gelijkmatig en doe gedurende de voorgeschreven tijd in de oven (rond de 14 minuten). Ga ondertussen door met de volgende stappen.
- Step 3 Doe de tuinerwten in een kommetje en voeg het hete water toe zodat ze ontdooien. Giet hierna de tuinerwten af. Snijd de halve rode peper fijn. Snijd de helft van de halve ui in grove blokjes. Scheur de muntblaadjes in grove stukken en snijd de peterselie fijn.
- Step 4 Maak de tuinerwtensalsa door de tuinerwten, de muntblaadjes, de peterselie, de helft van fijngesneden rode peper, de grove blokjes rode ui en het sap van de limoen in de keukenmachine te doen en goed fijn te malen. Roer hierna een eetlepel warm water door de salsa en voeg de rest van de fijngesneden rode peper toe. Zet de salsa even apart.
- Step 5 Snijd de rest van de rode ui in dunne plakjes. Snijd de tomaat in vieren en snijd vervolgens de kwarten in dunne plakjes. Spoel de komkommer goed af en halveer de halve komkommer, snijd vervolgens in de lengte in dunne en smalle reepjes. Verwijder de schil van de avocado en snijd de avocado in dunne plakjes. Spoel de waterkers goed af.
- Step 6 Warm de taco schelpen op. Vul ze vervolgens met wat salsa, waterkers, komkommer, tomaat, avocado en zalm. Strooi vervolgens nog wat salsa eroverheen en tenslotte nog wat ui.
- Step 7 De rest van de waterkers en groenten die je overhoudt, kun je door elkaar mengen en als salade erbij serveren met bijvoorbeeld wat olijfolie en basalmico azijn.
- Step 8 Geniet van je taco night!