Courgette & Tuinerwtensoep

Courgette & Tuinerwtensoep

Het is echt de moeite waard om soep zelf te maken. Niets is namelijk zo lekker als een verse homemade soep en het is ook nog eens hartstikke makkelijk te bereiden. Daarbij heeft deze variant een prachtige frisse groene kleur!

TIPS VOORAF

Voor deze soep heb ik twee groentebouillonblokjes van Maggi gebruikt. Maar als je de voorkeur geeft aan andere groentebouillonblokjes is dit natuurlijk geen probleem voor dit recept. Mocht je andere blokjes gebruiken dan is het goed om tussendoor even te proeven hoe je de soep vindt smaken, als je de smaak wat laf vindt, kun je nog wat extra van een (of een heel) bouillonblokje toevoegen. Als je ervoor kiest om de gekruide kaastwisters erbij te maken (zie Combinaties hieronder), zou je de overgebleven geraspte kaas in een kommetje erbij kunnen serveren zodat jouw eters dit eventueel in hun soep kunnen doen. Dit recept is voor 4 personen maar je kunt de soep gewoon invriezen en weer een andere avond opwarmen. Ideaal als je eens geen tijd hebt om zelf te koken.

COMBINATIES

Als avondmaaltijd is deze soep lekker met brood (bijvoorbeeld naanbrood) met yoghurt-muntdip (klik hier) en/of gekruide kaastwisters (binnenkort online) en/of een salade, zoals de salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier) of zie mijn salades voor andere mogelijkheden. De soep is ook lekker om als lunch te eten.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • Tuinerwtjes, basilicum: bewaar de rest van de tuinerwtjes in de vriezer en gebruik een andere keer met de basilicum voor de notenrijstsalade met citroendressing (klik hier)
  • Room: bewaar in de ijskast en gebruik voor de citroen-frambozentaart (klik hier)
  • Knoflook en bouillonblokjes: deze producten zijn langer houdbaar en komen altijd wel weer van pas in de keuken

Ingrediënten courgette-tuinerwtensoep

Bereidingswijze Courgette-Tuinerwtensoep

juli 5, 2018
: 4 personen
: 10 min
: 10 min
: 20 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • Een grote courgette
  • 300 gram diepvries tuinerwten
  • Grote ui
  • Een knoflookteen
  • 10 blaadjes basilicum
  • Een liter water
  • 1½ à 2 groentebouillonblokjes
  • 50 ml slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie om mee te bakken
  • Peper
Directions
  • Step 1 Snijd de ui, knoflook en courgette in grove stukken.
  • Step 2 Breng water aan de kook. Ga tegelijkertijd verder met de stappen hieronder.
  • Step 3 Pak een hoge pan en verhit de olijfolie hierin. Voeg de knoflook en ui toe en laat gedurende 2 minuten fruiten.
  • Step 4 Voeg hierna de courgette toe en laat 2 minuten meebakken.
  • Step 5 Doe daarna de tuinerwtjes erbij en laat weer 2 minuten meebakken.
  • Step 6 Schenk daarna het hete / kokende water erbij en voeg de 2 bouillonblokjes toe. Roer goed zodat de bouillonblokjes oplossen.
  • Step 7 Zodra de soep kookt, doe je de deksel op de pan. Laat de soep vervolgens 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Step 8 Scheur/snijd de basilicum in grove stukken en doe na de 10 minuten erbij in de pan. Roer goed door en zet het vuur uit.
  • Step 9 Maal de ingrediënten fijn met de staafmixer. Pas goed op dat de soep niet te heet is als je dit gaat doen.
  • Step 10 Schenk hierna de room erin en roer weer goed door.
  • Step 11 Proef tenslotte of je nog wat peper wilt toevoegen.
  • Step 12 En voilà, jouw homemade soep is klaar! Je kunt ter garnering nog een klein takje basilicum in het midden steken en nog wat room zachtjes over het oppervlak schenken.


Related Posts

Pompoensoep met aziatische twist

Pompoensoep met aziatische twist

Buiten wordt het weer donkerder en guurder. Dit vraagt om warm en gezond eten met ingrediënten die bij dit seizoen horen. Deze soep van pompoen met een aziatisch tintje past perfect bij dit weer en is een echte aanrader.

Tonijn Speltsalade

Tonijn Speltsalade

Deze salade met spelt en tonijn heeft een Italiaans tintje en neemt mij weer terug naar Sardinië. Op dit eiland kun je overal heerlijke salades eten die puur van smaak zijn.



2 thoughts on “Courgette & Tuinerwtensoep”

  • Wat heb jij een verrukkelijke recepten, we hebben gisteren gesmuld.
    Die courgette-doperwtensoep en de frambozenaart, mmmmmm
    Ik weet niet hoe het hoofdgerecht heet, maar zooo lekker…

    • Dankjewel! Vind ik heel leuk om te horen en ben blij dat jullie het lekker vonden!! Hoofdgerecht was de tonijn speltsalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *