Watermeloensalade

Watermeloensalade

Watermeloen is ideaal voor de warme dagen. Deze meloensoort is een frisse en gezonde optie aangezien het voor een groot deel uit water bestaat en onder meer vitamine C bevat. De combinatie met de overige ingrediënten geeft het een verrassende twist.

TIPS VOORAF

Vind je balsamico snel overheersend? Begin dan met 1 eetlepel hiervan, proef hierna de salade en voeg vervolgens nog een eetlepel toe als je vindt dat de smaak van de azijn wat meer naar voren mag komen. Als je niet van geitenkaas houdt, is feta een perfectie optie. Serveertip: snijd van de watermeloen een aantal punten en doe er wat van de salade op, dit maakt het net wat feestelijker.

COMBINATIES

Deze salade past eigenlijk overal bij, zo is het bijvoorbeeld goed te combineren met kip.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • halve mini watermeloen: snijd in blokjes, vries in en gebruik een andere keer voor de watermeloen-aperolgranita (klik hier), de watermeloen splash (klik hier) of bewaar in folie in de ijskast en eet als tussendoortje
  • basilicum: gebruik een andere keer voor de notenrijstsalade met citroendressing (klik hier) of de courgette-tuinerwtensoep (klik hier)
  • geitenkaas: doe bijvoorbeeld voor de lunch op een cracker met wat honing of serveer als borrelhapje op een toastje
  • pecannoten: dit product is langer houdbaar en altijd wel weer inzetbaar in de keuken, gebruik bijvoorbeeld voor de bananencake (klik hier)
  • halve mini watermeloen, pecannoten: bewaar de meloen in folie in de ijskast en eet in combinatie met de pecannoten, wat kwark/yoghurt en muesli als ontbijt
  • halve limoen: snijd in partjes en doe in een karaf water

ingrediënten watermeloensalade

Bereidingswijze watermeloensalade

juli 6, 2018
: 2 personen
: 15 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • De helft van een mini watermeloen (inclusief schil ongeveer 1700 gram)
  • 70 gram geitenkaas
  • Halve limoen
  • 2 el balsamicoazijn
  • 7 basilicumblaadjes
  • Grote hand pecannoten
  • Eventueel peper
Directions
  • Step 1 Snijd de halve watermeloen in blokjes. Tip: snijd de halve meloen in kwartstukken, snijd hierna elk stuk meerdere keren verticaal en meerdere keren horizontaal in tot de schil. Snijd hierna meerdere lagen onder elkaar van de ene punt naar de andere punt. Zo krijg je blokjes.
  • Step 2 Snijd of breek de pecannoten in grove stukken. Rooster ze in de pan. Ga door met de volgende stappen maar houd de pecannoten goed in de gaten.
  • Step 3 Snijd de basilicum in fijnere stukken.
  • Step 4 Snijd de geitenkaas in stukjes.
  • Step 5 Halveer de limoen en doe het sap van de halve limoen in een kom.
  • Step 6 Doe de watermeloenblokjes, de basilicum, de geitenkaas, de balsamicoazijn en de pecannoten in de kom erbij. Hussel alles goed. Voeg tenslotte eventueel naar smaak wat peper toe.
  • Step 7 Voor een extra leuke presentatie, zie Tips vooraf hierboven.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *