Deze granita van watermeloen en aperol is ideaal om voorafgaand aan het dessert te serveren, een tussendessert dus. Maar ook als aperitief is het een goed idee.
TIPS
Zorg dat de bakjes dan wel de schaal waarin je het mengsel gaat doen vriezerbestendig zijn. Zorg ook dat de laag van het mengsel dat je in de bakjes/schaal schenkt niet te hoog is zodat het sneller bevriest.
COMBINATIES
- serveer als tussendessert
- maak als aperitief
OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN
- halve mini watermeloen, gember, agavesiroop: bewaar de watermeloen afgedekt met folie in de ijskast en maak een andere keer van de ingrediënten de watermeloen splash (klik hier)
- halve mini watermeloen: zie voor bewaarwijze van de watermeloen hierboven en gebruik voor de watermeloensalade (klik hier) of snijd in stukjes en eet het met kwark en muesli als ontbijt
- gember: snijd in schijfjes en doe in (heet) water of gebruik voor de aardbei mango gember delight (klik hier)
Bereidingswijze watermeloen-apenrol granita
Ingredients
- Halve mini watermeloen (incl. schil circa 1700 gram)
- Een limoen
- 2 plakjes gember
- 75 ml aperol
- 3 theelepels agavesiroop
- Geen ingrediënt, wel benodigd: keukenmachine
Directions
- Step 1 Snijd het vruchtvlees van de halve mini watermeloen in blokjes en probeer zo veel mogelijk de pitten te verwijderen.
- Step 2 Snijd 2 plakjes van de gember, verwijder de schil en snijd in kleinere stukjes.
- Step 3 Doe de blokjes watermeloen, de gember, het sap van de limoen, de agavesiroop en de aperol in een keukenmachine. Mix het tot één glad geheel.
- Step 4 Verdeel het mengsel over 2 plattere bakken of een wat grotere schaal (vriezerbestendig) en stop in de vriezer.
- Step 5 Maak na 45 minuten het mengsel los met een vork.
- Step 6 Herhaal dit nogmaals 3 keer na elke 45 minuten.
- Step 7 Het mengsel zal de structuur van poedersneeuw / ijskristallen krijgen.
- Step 8 Verdeel de granita over de glazen en serveer de feestelijke granita meteen uit.