Basilicum crème salade

Basilicum crème salade

De Caprese salade is onder iedereen bekend en blijft heerlijk. Door eigengemaakte basilicum crème te gebruiken in plaats van basilicum maak je de salade nét weer even wat anders en verras je je gasten gegarandeerd.

TIPS VOORAF

Als je een plastic vershoudzakje hebt, kun je de basilicum crème hierin doen en een klein stukje van één van de uiteinden eraf knippen. Vervolgens kun je de crème eruit knijpen boven de salade en zo een sierlijke opmaak geven aan het gerecht.

COMBINATIES

  • heerlijk met de rijst-quinoa mix met citroendressing (klik hier) en wat kip

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • pijnboompitten, witte wijn azijn: gebruik een andere keer voor de salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)
  • zonnebloemolie: gebruik voor de taart van Menken vla (binnenkort online)
  • balsamico azijn: gebruik voor de tuinbonen-chorizo salade (klik hier)
  • griekse yoghurt: gebruik een andere keer voor de yoghurt-muntdip (klik hier) of eet met wat fruit en muesli als ontbijt

Ingrediënten salade met basilicumcreme

Bereidingswijze basilicum crème salade

september 1, 2018
: 2 porties
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 30 gram basilicum
  • Halve citroen
  • 3 tomaten
  • Bol buffelmozzarella
  • Een eetlepel eiwit van een ei
  • 125 ml zonnebloemolie
  • Een eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels griekse yoghurt
  • 2 handjes pijnboompitten
  • Balsamico azijn
  • Zout
  • Peper
  • Geen ingrediënt maar wel benodigd: staafmixer, keukenmachine/blender en zeef
Directions
  • Step 1 Doe de basilicumblaadjes en de zonnebloemolie in een blender/keukenmachine en maal het fijn. Zeef de basilicum olie door het door het door een zeef te gieten, plaats hierbij de zeef boven een hoog glas of een maatbeker. Wat achterblijft in de zeef kan worden weggegooid.
  • Step 2 Doe het eiwit, de witte wijn azijn, het sap van de halve citroen en de yoghurt in een hoge maatbeker. Haal de staafmixer al ronddraaiend door de mix en voeg gelijktijdig en geleidelijk aan (dus telkens een klein beetje) de basilicumolie toe. Blijf ronddraaien met de staafmixer terwijl je telkens een klein beetje olie toevoegt. Op een gegeven moment zal de mix dikker worden en de structuur van crème aannemen. Als dit zo is, is de crème klaar. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Step 3 Doe vervolgens de pijnboompitten in een pan en rooster ze. Ga door met de volgende stappen terwijl je de pitten goed in de gaten houdt.
  • Step 4 Was de tomaten en snijd in plakken. Snijd ook de buffelmozzarella in plakken en halveer vervolgens de plakken mozzarella.
  • Step 5 Leg de tomaat en mozzarella dakpansgewijs op een bord. Giet vervolgens de crème eroverheen, besprenkel met wat balsamico azijn en strooi daarna de pijnboompitten over de salade. Jouw Caprese salade met een twist is klaar om geserveerd te worden!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *