Gekruide Kaastwisters

Gekruide Kaastwisters

Deze kaasstengels zijn heel gemakkelijk te maken en je hebt er niet veel voor nodig. Heerlijk om als avondmaaltijd te serveren bij een soepje of als borrelhap.

TIPS VOORAF

De bladerdeeg moet ontdooit zijn voordat je ermee aan de slag gaat. Haal de plakken daarom ongeveer 15 minuten van tevoren uit de vriezer en leg ze op bijvoorbeeld een plat bord.

COMBINATIES

  • op te dienen als avondmaaltijd in combinatie met soep, bijvoorbeeld de courgette & tuinerwtensoep (klik hier)
  • serveer als borrelhap

OVERGEBLEVEN INGEDRIËNTEN

  • gedroogde oregano kruiden: gebruik een andere keer voor de tuinbonen chorizo salade (klik hier) of bloemkoolcouscous (klik hier)
  • bladerdeeg, gedroogde tijm: deze producten zijn langer houdbaar en komen altijd wel weer van pas in de keuken
  • eieren: gebruik voor de citroen frambozentaart (klik hier), de bananencake (klik hier) of eet bij het ontbijt of de lunch

ingrediënten gekruide kaastwisters

Bereidingswijze gekruide kaastwisters

juli 10, 2018
: 8 stuks
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 4 plakken bladerdeeg
  • Een ei
  • 30 gram geraspte kaas
  • Een eetlepel gedroogde oreganokruiden
  • Een halve eetlepel gedroogde tijm
  • Geen ingrediënt maar wel benodigd: bakpapier
Directions
  • Step 1 Laat de plakken bladerdeeg ontdooien (zie Tips vooraf hierboven).
  • Step 2 Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
  • Step 3 Haal de vellen van de ontdooide bladerdeeg eraf. Leg 2 plakken op elkaar en druk de randen goed tegen elkaar aan. Doe hetzelfde met de overgebleven 2 plakken.
  • Step 4 Kluts een ei in een kommetje. Bestrijk vervolgens de plakken met het ei.
  • Step 5 Bestrooi zowel de onder- als bovenkant van de plakken met de kruiden.
  • Step 6 Strooi vervolgens de kaas over zowel de boven- als onderkant van de plakken.
  • Step 7 Snijd nu elk van de 2 plakken in de lengte in 4 repen. Neem één uiteinde van de reep in één hand en het andere uiteinde van de reep in de andere hand en draai de reep rond zodat er een draaivorm ontstaat.
  • Step 8 Leg de acht stengels op het bakpapier en zet gedurende 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Step 9 Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *