Kipdrumsticks in sticky marinade

Kipdrumsticks in sticky marinade

Dit gerecht kost je niet veel moeite. De bereiding van de sticky marinade is simpel en de kip hoef je vervolgens alleen maar in de in de oven te zetten. Terwijl de kip in de oven zit, heb je ruim de gelegenheid om een bijgerecht naar jouw keuze te maken. Lekker, makkelijk én efficiënt dus!

TIPS VOORAF

  • marineren: voor vrijwel elke marinade geldt, hoe langer je het product erin kan laten trekken hoe meer smaak, na een werkdag heb je hier alleen vaak niet de tijd voor en zin in. Dit is geen probleem, de smaken zullen alleen wat minder intens zijn. Wil je dat de smaken echt meer zijn ingetrokken? Maak de marinade dan de avond van tevoren, doe de kip erbij en laat afgedekt in een kom in de ijskast staan.
  • garingstijd: elke oven is anders waardoor de oventijd wat korter of langer kan zijn.

COMBINATIES

  • eet er een salade bij, zie mijn Salades. De waterkerssalade (klik hier) is een heerlijke combinatie maar kost wat meer snijhandelingen dus als je hiervan in de stress raakt, kun je ook voor een wat minder intensieve salade gaan zoals de salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier) of de notenrijstsalade met citroendressing (klik hier)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • bosui: doe (een andere avond) door een salade. Zie bijvoorbeeld ook mijn Salades, je kunt de ui dan vervangen door bosui zoals bijvoorbeeld in de bulgursalade (klik hier). Ga je voor een feestelijk diner met meerdere gangen? Dan kun je de bosui gebruiken voor de tonijntartaar met appelgranita (klik hier)
  • stengel citroengras: stop in een karaf met water of gebruik voor de curry met krokante tofu (binnenkort online)

Ingrediënten sticky kipdrumsticks

Kipdrumsticks in sticky marinade

januari 4, 2019
: 2 personen
: 5 min
: 40 min
: 45 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 4 kipdrumsticks (circa 500 gram - ik gebruik altijd biologisch maar dit is natuurlijk geheel aan jou)
  • Een el sesamolie
  • Een el sojasaus
  • 2 el honing
  • Een teen knoflook
  • Een el sesamzaad
  • Een stengel citroengras
  • Flinke snuf gemberpoeder
  • Een bosui
  • Snuf chili vlokken/gemalen chilipeper
  • Zout
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 210 graden. Ga tijdens het voorverwarmen door met het maken van de dressing.
  • Step 2 Pel de knoflook, snijd fijn en doe in een kom waar straks ook de drumsticks inpassen. Haal de buitenste bladeren van de stengel citroengras, spoel de stengel af, snijd het onderste stukje eraf  en snijd in ongeveer 5 stukken. Kneus hierna de stukken citroengras door erop te drukken. Snijd vervolgens een aantal sneetjes in de stengels en doe in de kom erbij.
  • Step 3 Voeg in dezelfde kom het sesamzaad, de sojasaus, honing, gemberpoeder, chili en zout toe. Roer alles goed door elkaar met een vork.
  • Step 4 Doe nu de kip erbij en hussel goed door de marinade zodat de kip goed bedekt is.
  • Step 5 Plaats de kip vervolgens in een ovenschaal en voeg de marinade uit de kom toe. Plaats gedurende circa 40 á 45 minuten in de oven, draai de drumsticks halverwege om.
  • Step 6 Heb je voor de optie van bosui gekozen? Maak deze dan nu schoon en snijd in ringetjes. Verder heb je nu tijd om een salade, groenten of ander bijgerecht te bereiden.
  • Step 7 Plaats de kip nadat het gaar is op een bord, gooi de citroengras weg, schenk de marinade uit de ovenschaal over de kip en strooi eventueel nog wat zout en nog wat chili vlokken/chilipeper over de drumsticks. Als je ook de bosui gebruikt voor dit recept kun je deze er tenslotte overheen strooien. Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *