Gevulde pakketjes

Gevulde pakketjes

Op zoek naar een gerechtje dat er mooi uitziet, goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan zijn deze gevulde pakketjes perfect. Voor de feestdagen maar ook gewoon voor een feestelijk dineetje. Met dit gerecht kun je de plank niet misslaan.

TIPS VOORAF

  • baktouw: is bijvoorbeeld te vinden bij de Albert Heijn of de Blokker.
  • vegetarische versie: laat de parmaham achterwege en je hebt evengoed een heerlijk maar dan dus vegetarisch gerecht.

COMBINATIES

  • Dit kun je serveren als voorgerecht of als bijgerecht en past bij alles.
  • Als hoofdgerecht is ook mogelijk, reken dan circa drie a vier à pakketjes per persoon.

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • flespompoen, knoflook, kerriepoeder, chilipoeder: gebruik een andere avond voor de pompoen- linzencurry (binnenkort online)
  • feta: gebruik een andere keer in een salade zoals de salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier) of de vrolijke bietensalade (binnenkort online) of zie mijn andere recepten onder Salades
  • hüttenkasë, ui: zet een andere avond in voor een salade zoals de salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier) of kijk naar mijn recepten onder Salades
  • parmaham: gebruik bijvoorbeeld voor de bospeen en pastinaak puree met krokante topping (klik hier)
  • bladerdeeg, salie: dit kun je in de vriezer bewaren

ingredienten gevulde pakketjes

Bereidingswijze gevulde pakketjes

december 8, 2019
: 7 pakketjes
: 30 min
: 40 min
: 45 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 7 vellen bladerdeeg
  • ¼ flespompoen (circa 230 gram)
  • 160 gram linzen
  • Knoflookteen
  • 2 blaadjes salie
  • 2 el kerriepoeder
  • Halve rode ui
  • Een el honing
  • Drie el bak- en braadolijfolie
  • Snuf chilipoeder
  • 100 gram feta
  • 100 gram hüttenkäse
  • Een ei
  • 3 plakken parmaham
  • Peper
  • Zout
  • Baktouw
  • Bakpapier
Directions
  • Step 1 Warm de oven voor op 210 graden.
  • Step 2 Maak de knoflookteen schoon en snijd heel fijn. Snijd de salie fijn (gebruik alleen de blaadjes, niet de steel). Doe beide ingrediënten in een kommetje met 2 el bak- en braadolijfolie, een el kerriepoeder en wat peper en zout. Meng goed.
  • Step 3 Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Doe samen met het oliemengsel in een ovenschaal en meng goed. Zet gedurende 20 minuten in de oven. Ga ondertussen door met de volgende stappen.
  • Step 4 Haal de velletjes bladerdeeg uit de vriezer om te kunnen ontdooien en doe de linzen in een vergiet zodat ze kunnen uitlekken. Je gaat ondertussen door met de volgende handelingen.
  • Step 5 Leg de halve rode ui met de platte kant op een snijplank en snijd in de lengte door zessen. Snijd de ui vervolgens horizontaal dicht op elkaar in plakjes zodat er hele kleine ringetjes ontstaan als je plakjes vervolgens losmaakt. Zet een pan met een el bak- en braadolijfolie op wat hoger vuur en fruit hierin de ui totdat de ui wat zachter en glazig wordt. Voeg nu een snuf chilipoeder en de honing toe en laat op middelhoog vuur gedurende circa 3 minuten karameliseren.
  • Step 6 Verkruimel hierna de feta boven een kommetje. Voeg de hüttenkäse toe en roer door elkaar. Roer vervolgens de inhoud van de pan met ui erdoorheen. Zet even opzij.
  • Step 7 Snijd de parmaham in kleine stukjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier, haal het papiertje van de bladerdeegvellen en leg de vellen op het bakpapier.
  • Step 8 Haal de ovenschaal met pompoen uit de oven, roer de linzen en een el kerriepoeder door de pompoen. Meng vervolgens het kaasmengsel met gekarameliseerde ui erdoorheen.
  • Step 9 Leg per bladerdeegvel circa 2 el van het pompoen & linzenmengsel in het midden en maak er een smallere horizontaal strook van waarbij je ruimte tussen de boven- en onderkant maar ook aan de zijkanten van het deegvel vrijhoudt. Rondom de horizontale strook met het mengsel moet het bladerdeeg dus leeg zijn. Verdeel over het mengsel de plakjes parmaham. Nu kun je vervolgens de boven- en onderkant van het deegvel naar elkaar toe vouwen over de vulling heen. Druk zachtjes de bovenkant van het pakketje dicht. Druk vervolgens zachtjes de zijkanten van het pakketje waar de vulling ophoudt van boven naar beneden dicht. Zorg hierbij dus dat er nog afstand is tussen de verticale lijn die je dichtdrukt en uiteinde van het pakketje. Knijp nu zachtjes en voorzichtig de boven- en onderkant van het dichtgedrukte gedeelte (dus de verticale lijn) naar elkaar, de uiteinden zullen nu een soort waaiervormpje aannemen. Nu kun je het touw eromheen strikken. Doe het touw niet te strak om het deeg zodat het niet kapot gaat.
  • Step 10 Kluts een ei in een kommetje en bestrijk de pakketjes ermee. Zet de pakketjes gedurende 20 minuten in de oven. Hierna zijn ze klaar om geserveerd te worden!


Related Posts

Xmas taart

Xmas taart

En hierbij nog een feestelijke kersttaart. Nog één?! Jazeker! Ik weet niet wat het is, maar bij kerst horen voor mij mooie gebakjes en taarten. Dit zorgt voor een feestelijk einde van een diner of gewoon een kerstgevoel overdag tijdens bijvoorbeeld de koffie.

Feestelijke red velvet cake

Feestelijke red velvet cake

Terwijl iedereen met sinterklaas bezig is, ben ik al met mijn hoofd bij kerst. Met kerstmuziek op de achtergrond begin ik met het bedenken en uitproberen van feestelijke recepten.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *