Frisse parelcouscous salade

Frisse parelcouscous salade

Deze salade met parelcouscous als basis is lekker fris en niet te zwaar. Parelcouscous (grotere AH) heeft de structuur van kleine pastaballetjes en is dus net weer even wat anders dan couscous.

TIPS

Saladekaas (AH, Deen, Dirk) is een feta-achtige kaas. Met betrekking tot de parmaham (AH heeft een kleinverpakking van 70 gram): ik verwijder altijd het vet en ik raad je aan om de plakken pas als laatste toe te voegen in de salade zodat het niet één grote bol wordt tijdens het husselen van de ingrediënten. Ben je vegetarisch? Geen probleem; gebruik dan geen parmaham.

COMBINATIES

  • deze salade past overal goed bij

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • komkommer, saladekaas, veldsla, pijnboompitten, mosterd en witte wijn azijn: gebruik voor de salade met mosterd-witte wijn azijn dressing (klik hier)
  • mosterd en witte wijn azijn: is een andere keer in te zetten voor de speltsalade met peer en groene aspergetips (klik hier)
  • snijbonen: gebruik een andere avond als bijgerecht door te koken of te wokken met bijvoorbeeld wat ui

Ingrediënten parelcouscous salade

Bereidingswijze parelcouscous salade

juli 31, 2018
: 2 porties
: 15 min
: 10 min
: 25 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 100 gram parelcouscous
  • 37 gram veldsla
  • Een rijpe peer
  • Halve komkommer
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram witte kaas
  • 70 gram parmaham
  • Hand pijnboompitten
  • 2 eetlepels goede kwaliteit olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • Peper
  • Eventueel wat zout
Directions
  • Step 1 Breng water aan de kook voor de parelcouscous en de snijbonen.
  • Step 2 Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen. Ga tijdens het koken verder met de volgende stappen.
  • Step 3 Als de snijbonen nog niet voorgesneden zijn, snijd ze dan in wat kleinere stukken en kook ze vervolgens 3 minuten in kokend water.
  • Step 4 Rooster de pijnboompitten en ga ondertussen verder met de volgende stappen maar blijf ze goed in de gaten houden.
  • Step 5 Was de komkommer en snijd in blokjes.
  • Step 6 Schil de peer en snijd ook in blokjes.
  • Step 7 Snijd de witte kaas in blokjes en scheur de parmaham in kleinere stukken.
  • Step 8 Maak de dressing door de olijfolie, witte wijn azijn en mosterd in een kommetje te mengen. Zelf voeg ik alleen nog wat peper toe aan de dressing omdat ik de mosterd al vrij zout vind.
  • Step 9 Doe alle ingrediënten, behalve de parmaham, in een saladekom en hussel goed. Voeg hierna ¾ van de stukjes parmaham toe in de kom en hussel nogmaals, verdeel vervolgens de rest van de parmaham over de salade.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *