Salade met mosterd-witte wijn azijn dressing

Salade met mosterd-witte wijn azijn dressing

Als je zin hebt in een gemakkelijk te bereiden salade is dit een goede optie! Ondanks de makkelijkheidsgraad zal het een hoge succesfactor hebben onder jouw gasten.

TIPS

Omdat de mosterd al vrij zout en pittig is, voeg ik maar een klein beetje peper toe en geen zout. Beoordeel vooral zelf of je zout en/of peper wilt toevoegen aan de dressing. Ik heb veldsla gebruikt maar andere soorten sla zijn ook heerlijk, zoals gemengde sla of ijsbergsla. Heb je nog saladekaas/feta over van de bulgursalade of de speltsalade met peer en groene aspergetips, dan is het ook prima om deze kaas in plaats van de hüttenkase te gebruiken.

COMBINATIES

  • lekker bij een stuk vlees, maar gaat eigenlijk overal goed bij (vis, kip of vega)

OVERGEBLEVEN INGREDIËNTEN

  • witte wijn azijn en mosterd: deze producten zijn langer houdbaar en komen dus zeker later nog van pas in de keuken
  • komkommer, avocado, rode ui, pijnboompitten: bewaren in folie in ijskast (behalve de pijnboompitten en ongeveer maximaal 2 dagen) en ander dag te gebruiken voor een salade (zie mijn salades)
  • veldsla, hüttenkase: andere keer te gebruiken voor andere salade (binnenkort online), zijn ook te gebruiken als beleg op bijvoorbeeld een cracker (eventueel in combinatie met avocado, komkommer, mosterd)

ingredienten salade mosterd witte wijn azijn dressing

Bereidingswijze Salade met mosterd-witte wijn azijn dressing

april 17, 2018
: 2 personen (bijgerecht)
: 15 min
: Makkelijk

By:

Ingredients
  • 35 gram veldsla
  • Een tomaat
  • Halve komkommer
  • Halve avocado
  • Halve rode ui
  • 100 gram hüttenkase
  • Hand pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 el witte wijn azijn
  • 1 el dijon mosterd
  • peper
  • (zout)
Directions
  • Step 1 Snijd de tomaat, halve komkommer en halve avocado in blokjes.
  • Step 2 Snijd de halve rode ui in kleine ringetjes.
  • Step 3 Rooster de pijnboompitten zonder olie in een pan.
  • Step 4 Maak tijdens het roosteren van de pitten de dressing door de olijfolie, mosterd en witte wijn azijn in een kommetje te mengen. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
  • Step 5 Doe de sla, pitten en groenten in een kom en hussel.
  • Step 6 Voeg als laatste de dressing en huttenkäse toe.

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *